Nytt

I går var fjerde retsdag i sagen mod AFA/Redox, og for første gang var forurettede i retten for at vidne mod de syv venstreekstremister, der er tiltalt i sagen. Jungletrommer fortæller, at vidnerne ankom samlet som en del af en flok på 10-12 voksne mænd, hvad fik autonome tilhørere til at forholde sig afdæmpet før, under og efter – både indenfor og udenfor. Det endte ikke med håndgemæng, men det fortælles dog, at et autonomt tæskehold følte sig så intimideret, at de på et tidspunkt måtte have politibeskyttelse.

Den omtalte journalist der gengav Redox-historien er (den i øvrigt liberale) Anders Langballe, der senere blev politisk redaktør på Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og nu er det på TV2 Nyhederne.

Fra TV2 Online – Birthe Rønns kampagnechef vidnede i hackersag.

“I dag skulle retten for første gang høre fra en stribe af personer, hvis private oplysninger PET i 2010 fandt i en omfattende database hos Researchkollektivet Redox, en slags venstrefløjens efterretningstjeneste.

I modsætning til de forrige retsmøder var politiet mødt talstærkt op for at sikre, at det ikke kom til sammenstød. På Nytorv foran byretten måtte betjente flere gange sende personer fra to grupperinger hver deres vej, ligesom der flittigt blev taget billeder – herunder af tv2.dks udsendte – af de folk, som var mødt op. …

Vidnerne tirsdag spændte bredt, men fælles for de 10 var, at de alle optrådte i Redox’ register. … Som bankmanden fra Kalundborg, der både var medlem af Dansk Folkeparti – og skribent på det stærkt højreorienterede forum Dansk Front. Han mistede sit job og blev smidt ud, da sagen kom frem. …

– Jeg blev kontaktet af Ekstra Bladet og spurgt, om jeg ville deltage i en sommerreportage. Så vi mødtes nede i Kalundborg, og de begyndte at spørge om ganske ligegyldige spørgsmål. Så lige pludselig lægger journalisten et stykke papir foran mig og spørger, om det var mig, der havde skrevet de her ting – om det var mit brugernavn? Jeg var ikke medievant og var meget overrasket over, hvor de havde oplysninger fra, genfortalte han i dag i retten.

– I dag ved jeg, at det var fra hacking, tilføjede han.

– Jeg blev fyret og smidt ud af Dansk Folkeparti. Der brugte Ekstra Bladet Redox som kilder.

(Politibetjent overvåger autonomt tæskehold, København, 24. september 2013)

 

AFA/Redox-retssag: Bankmand mistede job, da Ekstra Bladet lavede historie på hacket Redox-materiale