Nytt

Fra retssagen mod AFA/Redox, dag 1: Venstreradikale fik højreorienteredes cpr-numre fra offentlig ansat

Mediemæssigt var der næsten radio-tavshed op til fredagens retsag, noget af et paradoks, når nu medierne ofte skriver om politisk ekstremisme, og denne her sag ret omfatter alvorlige sigtelser mod ledende skikkelser iAntifascistisk Aktion og Researchgruppen Redox. Brandstifterbanden blegner i sammenligning, og tilgangen til det politiske arbejde minder mere om Blekingegadebanden.

Den hovedtiltalte, 27-årige ‘AR’ er journaliststuderende, flere gør karriere, og to fra gruppen har sågar eget firma, herunder 29-årige ‘JW’, der blandt andet er tiltalt for overfaldet på Nørreport Bodega. Alt ser dog ud til at gå under mediernes radar.

 

(29-årige ‘JW’, som trommeslager i rockband; Foto: DR, Karrierekanonen)

Under retsagen kom der flere detaljer frem, der ikke nåede medierne, der også denne gang låste sig fast på en sexet detalje fra en af de tiltalte, hvad ikke nødvendigvis udgør det væsentligste set fra et mere dokumentarisk perspektiv. Det er klart at selverklærede ‘antifascister’ gerne vil tale om Hitler-referencer og Facebook-blondiner (BT), men det er altså ikke det de er tiltalt for, og ret beset udenomssnak.

Ingen af de syv tiltalte, så særligt brødbetynget ud, og ‘AR’ havde det fint med sin rolle. Han forsøgte at joke sig væk fra ubehagelige spørgsmål, og sagde generelt intet der ikke var bevist i forvejen. Eksempelvis vidste han ikke hvem der gemte sig alias’erne på Redox-forum, og ville ikke bekræfte sit eget alias. ‘Det husker jeg ikke’, ‘det kan jeg ikke udelukke’, lød det igen og igen – og det stod klart for enhver, at han ikke ønskede at fortælle noget som helst. Han kunne eksempelvis ikke huske hvor Redox-serveren var fysisk placeret, før den blev flyttet til Fredericia. Ikke sandsynligt, når nu han også oplyste, at han havde været aktiv i AFA i 10 år, og har været med i Redox siden starten.

Der var tre forsvarsadvokater, og særligt Hanne Reumert gjorde sig bemærket. Hun skabte eksempelvis længere ordkløveri om hvorvidt anklagerens formulering om overvågningen af ‘AR’ var den fulde sandhed – ‘I skelner mellem politiet og PET, men det gør vi altså ikke’, lød det. Begge etater skal velsagtens nedlægges når Revolutionen kommer.

Anklager Maria Cingari virkede lidt tam, men dog professionel, og for hende var det ganske givet en dag som alle andre. Mon ikke hun går lidt mere til tiltalte de kommende dage, og i det mindste udstiller den påfaldende dårlige hukommelse.

Spredte notater

Redox-serveren var fysisk placeret hos faderen til den ene tiltalte på Korskærvej i Fredericia

– mindst ti personer havde adgang til serveren, og de havde hvert sin bogstavkode (eller to identiske, af tekniske årsager)

– Politiet mener at ‘H’ (/’HH’; gængs nazi-reference, i øvrigt) er identisk med hovedtiltalte ‘AR’

– Ikke sigtede i sagen, der også havde bogstavkode var ‘K’ Thomas Frost og ‘M’ Claus Svart Haagensen

‘AR’s personlige computer havde flere ‘lister’, bl.a. Konservativ Ungdoms medlemsliste (eks. Mads Bonde, Kasper Hülsen)

– samt en ‘social engineering’-mappe med fiktive identiteter (navn, adresse, fødselsdato, email) til brug under grave-arbejdet

– det være sig eksempelvis: ‘Henrik Hansen’, ‘Sanne P’, ‘Hellfire’, ‘Cadex’ – ‘AR’ anvendte også alias’et ‘Smellycat’

Redox-databasen havde registrerede 4175 ved navn, 102 organisationer og 117 lister

– derudover (?) var anslåede 2000 personer registreret som ukendte, da der blot forelå et foto fra demonstration eller lignende

– Listerne inkluderede ‘nazi-spam’ på Anarcho.dk og Modkraft.dk, medlemslister til hooligangrupperinger (eks. ‘Southside’)

– Blandt de registrerede personer var eksempelvis Alex Ahrendtsen, medlem af Folketinget forDansk Folkeparti

– Et tilknyttet billed-arkiv omfattede 130.000 billeder, enkelte eksempelvis taget ifm. begravelser

Registreringerne inkluderede en hel del indicier på ulovligheder, bl.a. inkluderede opslaget på Bente Damhave (DF) personlige passwords

– Database-opslag på Morten Birkedahl, inkludere daglig rapportering om personlige gøremål (Charlotte Johannsen), og der var anvendt ‘keylogger’

Flere af Redox’erne havde til opgave at følge en organisation (eks. Stop Islamiseringen af Danmark), andre tjekkede retslister o.l.

– ‘HH’ noterede i Redox-forum’et at han på vegne af gruppen havde givet ‘vor ven i det offentlige’ en vingave som tak for hjælpen (med CPR-numre)

(27-årige ‘AR’, AFA-leder, foran Rådhuset i Århus, 6. august 2008; Se tidligere post)

Fra TV2 Online – Kommunalt ansat sigtet for at lække cpr-oplysninger til venstrefløj.

En kvindelig ansat ved Københavns Kommune har bistået folk på den yderste venstrefløj i jagten på politiske modstandere. … Det kom frem, da senioranklager Maria Cingari, Københavns Politi, afhørte sagens formodede hovedmand, en 27-årig mand med tilknytning til den yderste politiske venstrefløj i København.

– Hun er sigtet for at have lækket oplysninger fra cpr-registret, sagde Maria Cingari i retten.”

 

http://www.uriasposten.net/archives/51281/comment-page-1#comment-1808119