Phillip Mbuji Johansen. Foto: Facebook

Phillip Mbuji Johansen ble drept på Bornholm i Danmark natt til tirsdag forrige uke. Tilfeldigvis var han svart og de mistenkte er to unge danske menn. Det utlyser øyeblikkelig spekulasjoner om det kan være et rasistisk motiv, især fordi en av de formodede gjerningsmenn har en swastika-tavotering.

Men politiet går raskt ut og dementerer. De sier det er en personlig feide.

“Tirsdag morgen blev en 28-årig mand fundet død ved en bålplads i Nordskoven ved Rønne. På grund af ofrets afrikanske afstamning, har der siden været spekuleret i, om der kunne være tale om en hadforbrydelse.

Både organisationen Black Lives Matter Denmark og mange privatpersoner spekulerer i, om der er tale om en hadforbrydelse på grund af den 28-åriges dansk/afrikanske ophav? Kan du be- eller afkræfte det?

Politiet la den ballen død.

“Få timer efter at have afvist at fortælle om politiets teorier bekræfter chefanklager Benthe Pedersen Lund, at politiet kender til et motiv, der ikke har noget med de involveredes hudfarve at gøre:

– Som vi ser det, er det et helt andet motiv. Det er en personlig relation, siger Benthe Pedersen Lund.

– Det er deres personlige forhold, der er gået galt, uddyber hun.

Men venstresiden lar ikke en sjanse til å slå politisk mynt gå fra seg.

Da er det redaktøren for den lokale avis, Bornholms Tidende, Øyvind Hesselager, skriver:

 

Hesselager var inntil sist år redaktør for fagbladet Journalisten.dk. Han vet hva han snakker om.

Men rasisme og drap er blitt en «forretning» som interesserer langt flere enn venstrefløyen og Black Lives Matter i Danmark. New York Times fanger opp saken og de skriver den ut fra vinkelen om det rasistiske Danmark.

Går man gjennom arkivene ser man at New York Times systematisk har fulgt opp med å dekke smykkeloven og ghettopakken slik at drapet på Bornholm ikke bare blir et spørsmål om rasistisk vold i en relasjon. Det blir et spørsmål om Danmark som samfunn.

New York Times setter opp punktene og kronologien. Det er bare å trekke linjene fra hendelse til hendelse.

Tittel og ingress slår an tonen:

A Black Man Was Tortured and Killed in Denmark. The Police Insist It Wasn’t About Race.
One of the two white suspects has far-right ties. The prosecutor in the case called it “a personal relationship that has gone wrong.”

Det hjelper ikke hva politiet eller lokalfolk sier. New York Times-journalisten tar dette som bekreftelse på dansk benektelse og medskyldighet. Man kan få inntrykk av at Danmark er som Sørstatene i gamle dager: Svarte drepes og danskene holder kjeft.

Denmark, a Nordic nation that prides itself on its progressive attitudes, has suffered an upsurge in racial violence recently. Between 2007 and 2016, racially motivated hate crimes in Denmark more than quadrupled, the European Union said in a 2018 report

Men denne statistikk er bevisst feiltolket, skriver Berlingske.

Men dels står der i EU-rapporten, at tallene ikke kan sammenlignes år for år, og selv hvis de kunne, var konklusionen forkert. Det siger Susanne Ditlevsen, som er professor i statistik ved Københavns Universitet.

»Det New York Times gør, det er at manipulere med tallene. Simpelthen. De udvælger de tal, der giver den største forskel. Derudover står der i rapporten, at tallene ikke kan sammenlignes år til år,« siger Susanne Ditlevsen.

Forskellen i tallene kan blandt andet forklares med, at der i nogle år er medtaget onlinehændelser i tallene, mens disse tal ikke inkluderes i andre år, forklarer Susanne Ditlevsen, der er ærgerlig over manipulationen:

»Tallene viser jo rent faktisk, at der sker mange hændelser, og derfor er det jo ærgerligt, at New York Times manipulerer med tallene. Bare én racistisk hændelse er jo én for mange,« siger Susanne Ditlevsen.

Lokale innbyggere som har stått frem og forklart at det ikke handler om rasisme, blir svinet til av New York Times, uten at de er blitt kontaktet. En av dem er Tobias Brandt Krähmer.

Tobias Brandt Krähmer bor på Bornholm og kendte den afdøde godt. Han er blevet citeret i flere danske mediers historier om sagen, og han er også nævnt i The New York Times’ artikel:

»En anden ven af familien, Tobias Krahmer [sic], fortalte lokale nyheder, at han ikke mente, at drabet var racistisk motiveret. Men aktivister siger, at hr. Krahmer, som er hvid, rev et »Black Lives Matter«-banner ned fra domstolsbygningen på Bornholm i fredags,« står der i The New York Times.

Og den passus er faldet Tobias Brandt Krähmer for brystet.

»Jeg er hamrende sur over den fremstilling af mig, der ikke er virkelighed. Det er meget langt fra min verden at være racistisk. Jeg stemmer Radikale Venstre og ønsker ikke, der skal være forskel på mennesker uanset hudfarve,« siger Tobias Brandt Krähmer.

Historien om banneret er at det sto »no lives matter, until black lives matter,« og det reagerte Krähmer på. Men det er ingen gyldig grunn i dagens New York Times. Da er du avslørt som rasist.

Det har skjedd noe med New York Times. De har tatt steget opp til en type kampanjejournalistikk som ser alt gjennom ideologiske briller.

Det fører til et merkelig språk. Thomas Erdbrink skriver som om det er en forbindelse mellom George Floyd og Bornholm.

Some Danish news outlets have noted that a knee was pressed hard against Mr. Johansen’s neck, just as in the killing of Mr. Floyd, as well as the hard-right affiliation of one of the suspects. The story has nevertheless mostly been treated as a “homicide” and has received only modest news coverage.

Danish police and judicial officials have gone out of their way to disavow any connection between the killings of Mr. Floyd and Mr. Sorensen or, for that matter, that race was a factor.

Men dette er selvsagt suspekt i Erbrinks øyne, for han mener å vite at i Danmark vokser rasismen.

Local activists see a pattern of denial in Denmark when it comes to racially motivated crimes, some of which they attribute to rising anti-immigrant attitudes. In one prominent case in 2017, the police ruled out race as a factor when a 16-year-old Afghan boy was set on fire by four schoolmates.

Hvis man betrakter et land fra et fugleperspektiv kan man konstruere de sammenhenger man vil. Ofte kjenner ikke innbyggerne seg igjen. Men når det handler om noe så alvorlig som rasistiske drap skulle man tro en stor avis ville være varsom.

Men det motsatte er tilfelle.

New York Times har en stor hammer og alt ser ut som spikre.

En annen historie om en 61-år gammel dansker som ble prylt til døde av en gjeng «unge».

I Danmark sørger bloggere som Kim Møller for at hele sannheten kommer frem. Danske medier er flinkere enn norske, men heller ikke de tør spørre hvor rettferdigheten er for dansker:

2005: Danskere rev i muslims tørklæde – hævnet med ‘flasker, baseballkøller og jernrør’, den ene døde

Venstrefløjen ynder at sammenligne chikanen mod kalot-bærende jøder med det tørklæde-klædte muslimske kvinder udsættes for. Hvor danske jøder typisk undlader at gå med kalot for ikke at risikere chikane fra muslimer, så ville det omvendt være helt utænkeligt, at muslimske piger undlod at gå med tørklæde, af frygt for danskernes voldelige reaktion. Bevares, der findes da eksempler på chikane af muslimer. Herunder en historie fra 2005.

Hatecrime mod muslimsk kvinde. Fra Politiken, 17. juli 2005 – Groft overfald efter chikane mod indvandrer-kvinde (ikke online).

“Politiet var allerede ved 22-tiden lørdag aften i kontakt med de to berusede mænd, som sad og drak på en bænk ved den tidligere Nørrebro Station, der nu er bygget om til indkøbscenter. … Ifølge flere vidner antastede faderen og stedsønnen en kvinde med anden etnisk herkomst end dansk. De råbte ad hende og trak i hendes tørklæde. Kvindens sønner kom til stedet, og situationen udviklede sig dramatisk.

Politiet valgte herefter at sigte både sønnerne, den berusede far og hans stedsøn for gadeoptøjer, hvorefter alle blev sendt i hver sin retning.”

Ære- og skamkulturens reaktion. Politiken oplyser endvidere, at de to berusede mænd, halvanden time efter episoden blev overfaldet i nærliggende Lundtoftegade.

“Kriminalpolitiets centrale vagtleder i København oplyser, at mellem fem og otte mennesker kort før midnat overfaldt den 61-årige og hans 39-årige stedsøn på Lundtoftegade. …

Der er blevet slået med forskellige slagvåben. Vidner har både set flasker, baseballkøller og jernrør‘, siger vagtlederen Carsten Ahrends.

Stedsønnen slap med skrammer og en brækket skulder, mens den 61-årige pådrog sig voldsomme kvæstelser i ansigtet og brystkassen.”

Flere detaljer i Ekstra Bladet, 18. juli 2005 – 61-årig fik knust knogler i ansigtet (ikke online).

“Den 61-årige svævede mellem liv og død, men blev søndag formiddag af lægerne erklæret uden for livsfare. Han har dog fået alvorlige skader og blandt andet fået knust flere knogler i sit ansigt.

– Det var sindssygt at se på. De unge råbte og skreg, mens de sparkede og slog med blandt andet et jernrør. Jeg tænkte, at ofret ville dø, hvis de blev ved, fortæller et vidne til overfaldet til Ekstra Bladet. …

Det var en flok unge af anden etnisk herkomst, der som vilde dyr kastede sig over de berusede mænd og gennemtævede dem med alt, hvad rødderne kunne finde i nærheden af flasker, rør og cykler.

– Man følte sig så magtesløs. De unge blev ved med at slå og sparke, indtil de kastede et af ofrene ned i en kælderskakt, fortæller vidnet.

[…]

Et familiemedlem til den indvandrerkvinde, som blev generet af danskerne, mener imidlertid, at politiet kunne have forhindret overfaldet.

– Mange opfattede det som uretfærdigt, at det var kvindens sønner, som blev lagt i håndjern og taget med af politiet. Og der var en hadsk stemning ved Nørrebro Station, da de to danske mænd fik lov at gå videre.

Politiet burde have opfanget den stemning og fået danskerne væk, siger Hassan Al Jarrah til Ekstra Bladet…”

Afsluttende notits. Fra Ritzaus Bureau, 2. august 2005 – Død efter hævnoverfald (ikke online).

En 61-årig mand er udåndet efter et voldsomt overfald, han blev offer for i midten af juli.Manden blev sammen med sin 39-årige stedsøn angrebet og gennembanket med baseballkøller, jernrør og andre forhåndenværende våben på Lundtoftegade i København. Siden har manden ligget på hospitalet, hvor det viste sig, at han havde fået svære kvæstelser i hovedet som følge af den omfattende vold. Og da der blev slukket for respiratoren, døde manden kort tid efter, oplyser chefen for Københavns Politis drabsafdeling, kriminalinspektør Ove Dahl.”

Drabet forblev uopklaret. Henry Peter Larsen blev 61 år.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.