Også i Danmark har politiet hendene fulle med å håndtere økende vold fra innvandrere.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

I København ble en 44-årig kvinne overfalt og mishandlet av tre unge menn av «annen etnisk opprinnelse». Angrepet later til å ha vært helt umotivert.

Det er Jyllandsposten som forteller om det stygge overfallet på en dansk kvinne i området Ishøj, tilsynelatende fullstendig uten noen grunn.

«En 44-årig kvinde blev overfaldet af tre unge mænd, som kaldte hende ukvemsord, i Ishøj sent søndag aften», skriver Jyllands-Posten.

Avisen fortsetter:

«Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner til et tilsyneladende umotiveret overfald på en 44-årig kvinde i Ishøj sent søndag aften.

Det fortæller vagtchef Jens Møller natten til mandag.

Overfaldet skete på Brolæggerpladsen i Ishøj søndag omkring klokken 22.30, men det var først omkring klokken 01.30, at kvinden ringede til politiet og anmeldte det.»

Kvinnen skal ifølge politiet ha vært omtåket etter overfallet, og kontaktet myndighetene etter at hun hadde kommet seg hjem.

Hun var på vei hjem fra et besøk hos sine foreldre, og var nesten hjemme da hun plutselig ble revet over ende av tre unge menn eller gutter.

Gjerningspersonene var av utenlandsk opprinnelse, kvinnen oppfattet deres språk seg imellom som tyrkisk eller arabisk:

«– Hun har forklaret, at der er tale om tre yngre mænd af anden etnisk oprindelse end dansk. Det bygger hun på, at de internt talte et andet sprog end dansk. Enten tyrkisk eller arabisk», siger vagtchefen.

Overfallet skal ifølge politiets talsmann ha vært raskt og voldsomt utført:

«– Hun når ikke at se så meget. Hun bliver sparket og slået og kaldt ukvemsord på dansk, og så løber de derfra», tilføjer han.

Kvinnen er ikke kommet alvorlig til skade, og overfallsmennene var åpenbart ikke ute etter annet enn å gjennomføre et fysisk angrep:

«Kvinden er ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade, men har fået knubs og blå mærker. Blandt andet i ansigtet.

– Der bliver ikke stjålet noget, og gerningsmændene beder heller ikke om noget, siger Jens Møller.

– Det virker helt umotiveret, for hun har ikke haft kontakt med nogen, snakket med nogen eller bemærket noget inden», siger han.

Politiet håber, at der er vidner, som har set eller hørt noget.

Den samfunnsengasjerte svenske bloggeren Jenny Piper kommenterer saken, og sammenligner med den utviklingen hun er vitne til også i Sverige.

«Obehagligt med alla dessa oprovocerade överfall som vi även ser i Sverige.

Inte undra på att allt fler människor väljer att inte gå ut i onödan på kvällen eftersom de fega ligisterna verkar välja ut sina offer slumpmässigt vartefter andan faller på», skriver Piper.

Danmark er i likhet med både Sverige og Norge et land med omfattende innvandring. Ifølge nettstedet Gjenstridig er andelen av ikke-vestlige svært høy ( tall per 2019):

«Til sammen er det 506 570 innvandrere og etterkommere med ikke-vestlig bakgrunn i Danmark. 22 prosent av alle levendefødte barn i 2018 er barn av enten innvandrere eller etterkommere, en økning på 10 prosentpoeng fra 12 prosent i 1998. Innvandrerbefolkningen har således firedoblet seg på 30 år.»

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

 

Vi er avhengige av støtte fra våre lesere, gi oss et bidrag, du også:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂