En gravid kvinne ble sent torsdag kveld overfalt og knivdrept mens hun satt i sin egen bil i Holbæk, nordvest på Sjælland. En forbipasserende kvinne forsøkte å gripe inn, men lyktes ikke med å avverge drapet. Den knivstukne kvinnen ble erklært død ved ankomst sykehuset, men barnet var da i live.

Ingen er så langt pågrepet etter drapet som har skaket opp Holbæk, en by på størrelse med Drammen, vel seks mil vest for København.

Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet på Samsøvej i Holbæk torsdag klokken 23.10.

– Vi får en anmeldelse om, at et overfald er i gang. Vi er ret hurtigt fremme med en patrulje, som finder kvinden hårdt kvæstet af flere knivstik. Hun bliver erklæret død, da hun ankommer til sygehuset i Holbæk, fortæller vagtchefen.

Den 37-årige kvinde havde netop fået fri fra arbejde og sad i sin bil, da overfaldet skete.

– Hun bliver angrebet, mens hun sidder i bilen, og bliver trukket ud, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Under angrebet var der en forbipasserende, som forsøgte at gribe ind.

– Der er en forbipasserende kvinde, som forsøger at gribe ind og tager fat i gerningsmanden, men hun kan ikke forhindre drabet, siger vagtchefen. (Ekstra Bladet)

Det er uvisst hvor langt kvinnen var kommet i svangerskapet, men politiet har ikke villet opplyse om annet enn at barnet var i live.

Kl. 04.21 publiserte politiet en pressemelding der det ble presisert at barnet fortsatt var i live.

Den første patrulje, der ankom til stedet, fandt en 37-årig gravid kvinde fra Odsherred ramt af flere knivstik. Kvinden blev bragt til sygehuset i Holbæk, hvor det blev konstateret, at hun var afgået ved døden. Kvinden var gravid, men på nuværende tidspunkt er barnet fortsat i live.

Politiet er massivt tilstede på Samsøvej, hvor der natten igennem er blevet søgt med hunde i området.

Den foreløbige efterforskning viser, at kvinden netop havde fået fri fra arbejde, da hun i sin bil blev overfaldet af en endnu ukendt gerningsmand, der stak hende flere gange og trak hende ud af bilen. Et vidne forsøgte at gribe ind og tage fat i gerningsmanden men kunne ikke forhindre drabet.

Ingen er så langt mistenkt for drapet. Holbæk har de siste tiårene opplevd stor tilflytting av mennesker som ønsket å flytte vekk fra storbyproblemene i København.

Gravid kvinde dræbt af knivstik i Holbæk – barnet lever fortsat (Ekstra Bladet)

Gravid kvinde dræbt i sin bil – barnet lever fortsat (TV2 Danmark)

 

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.