Barnet til den 37 år gamle afghanske kvinnen som ble drept i Holbæk torsdag døde idag på sykehuset, ifølge dansk politi. Som Document skrev tidligere i dag er to afghanere varetektsfengslet, en kvinne og en mann.

Drapet skjedde i Holbæk sist torsdag, og brutaliteten ble tydeligere etter dagens rettsmøte. Kvinnen (33) mistenkes for å ha anmodet 24-åringen til å drepe 37-åringen, ifølge dansk TV2.

Politiet er i besittelse av meldinger som de to pågrepne afghanerne har sendt til hverandre på WhatsApp.

– Politiet mener, at hun har fået idéen eller har ønsket, at overfaldet eller drabet skulle ske, og at hun har fået ham til at begå det, forklarer TV 2s retsreporter Astrid Søndberg, der var til stede i retten.

Drapet fremstår veldig brutalt. Den drepte kvinnen hadde nettopp satt seg i bilen sin, da hun ble angrepet og stukket med kniv adskillige ganger i armer og ben, før hun fikk halsen skåret over, ifølge TV2.

Kvinnen som ble drept var gravid i syvende måned, og barnet var i live frem til i dag. Men nå har også barnet mistet livet.

– Drengen afgik ved døden i dag kl. 14.44. Hans liv stod ikke til at kunne reddes, skriver Midt- og Vestsjællands politi i en pressemelding.

Både den drepte og de to siktede er afghanske statsborgere med bosted i Danmark, og ifølge politiet er alle tre i slekt med hverandre. Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for drapet.

Drapet på gravid kvinne i Danmark: En afghansk mann og en kvinne arrestert – barnet døde

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.