Nytt

Troende muslimer vil hver fredag møtes til bønn der Omar ble skutt. Han som tok initiativet sier han ikke støtter terroren, men han vil likevel gjøre stedet der Omar Abdel Hamid el-Hussein ble drept til et kulsted.

Et 30-tall hettekledde troppet opp og fjernet alle blomster som var lagt ned. De sa blomster er uislamsk. I stedet satte de opp en plakat.

plakat.norrebro.terror

42-årige Bilal Gurleyek satte sig på knæ og lagde en seddel på jorden. Han lagde den foran de mange blomster, som forbipasserende dagen igennem havde lagt på jorden foran det sted, den 22-årige Omar Abdel Hamid el-Hussein natten til søndag blev skudt og dræbt af politiet.

På sedlen annoncerer Bilal Gurleyek, at dette sted fremover skal blive mødested for landets muslimer.

»Jeg tager stor afstand fra hans gerninger, og jeg har et stort problem med islamister. Men jeg er kommet her i dag, fordi han blev født som muslim, og han døde som en muslim, og som muslim føler jeg, at det er min pligt at komme og bede for ham,« siger Bilal Gurleyek, der ikke kendte den formodede gerningsmand, men som nu vil starte en ny tradition i Nørrebros nordvestkvarter i København:

Hver fredag vil han invitere andre muslimer fra kvarteret til at komme og bede for Omar Abdel Hamid el-Husseins »muslimske sjæl«. Allerede nu har Bilal Gurleyek talt med en lang række mænd fra kvarteret, som også vil gøre Svanevej til et fast bedested hver fredag.

De unge mennene som fjernet blomster, satte opp en plakat.

I stedet klistrede de unge mænd en hvid seddel op på muren, hvor der stod »Hvil i fred. Må Allah være dig nådig«, før de gik på knæ foran drabsstedet.

Tendensen til at drapsstedet blir et kultsted er tydelig.

Ekstrabladet talte med en av de 30 unge menn, som kaller seg Abdullah. Hans holdning er ikke lovende for fremtiden.

Abdullah var blandt gruppen, og han fortæller til Ekstra Bladet, at han er taget ud til stedet for at vise sin støtte til sine muslimske brødre.

– Der er mange forskellige meninger om, hvad der er sket. Nogen er glade for det, mens andre er kede af det, fordi nu tænker alle danskere på ekstremisme og islam er skidt. Men sådan er islam ikke. Det er også en fredelig religion, men på den anden side, så er det jo ikke os, der har gjort noget. Vi var derhjemme og pludselig kommer ham der tegneren og tegner vores profet, siger Abdullah til Ekstra Bladets udsendte reporter.

Så de er selv uden om det?

– Ja, de er selv uden om det 100 %.

Hvad med de to uskyldige, der er blevet dræbt?

– Hvorhenne? I Palæstina? Ja, det er rigtigt, at mange uskyldige, der er dræbt dernede, men hvornår er vi begyndt at tage afstand fra det?

Ja, men nu taler jeg om de to uskyldige mennesker, der har mistet livet i weekenden?

– Men hvorfor taler vi ikke om Palæstina? Alle de børn, der bliver dræbt og krænket. Dem er der ingen, der tager afstand fra?

Så du mener, at angrebene var i orden?

– Det var selvforskyldt, fordi de har krænket og provokeret vores profet. Det fører aldrig til noget godt, så dem der har udsat Danmark for terror, trusler og angst, det er dem, der har krænket profeten. Dem der har tegnet profeten, er dem der har udsat Danmark for den her terror. Tegnerne er medskyldige i, at danskerne skal leve i frygt.

Men hvad er grunden til, at i møder op?

– Det er for at vise støtte til vores muslimske brødre. Det er for at vise, at vi støtter ham. Når vi kigger på det her, så må vi kigge på hovedproblemet. Hvordan opstod alt det her? Det ville aldrig være sket, hvis der ikke var de her karikaturer af profeten

 

http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/ECE7456593/%C2%BBHver-fredag-fra-nu-vil-vi-bede-for-Omar%C2%AB/

 

http://ekstrabladet.dk/nyheder/terror/ven-af-omar-de-er-selv-ude-om-det-det-var-selvforskyldt/5445654