Nytt

Det er som oftest annengenerasjons innvandrere med muslimsk bakgrunn som står bak overfall på- og sjikane mot danske homofile, skriver avisen Politiken. Landsforeningen for homofile og lesbiske, samt tall fra Københavns kommune bekrefter at nesten alle overfall på homofile blir begått av innvandrere.

Nå vil partiet Socialdemokraterne innlede en kommunal toleranse-kampanje mot det de mener er en ekstrem intoleranse over for homoseksuelle i brede muslimske kretser i Danmark:

– Vil man homofobien til livs, bør man forebygge i indvandrermiljøer. Så klar er meldingen fra det homoseksuelle miljø i hovedstaden, som beretter om chikanerier.

»Det er andengenerationsindvandrere, som står bag chikanen. Det er, hvad jeg ser, og det er også, hvad jeg hører fra andre i miljøet«, siger Torben Rasmussen, ejer af Centralhjørnet, som er et værtshus henvendt til homoseksuelle.

Konkret har han hørt unge mænd med anden etnisk baggrund råbe ‘ bøsserøve’ og set dem kaste æg mod hans kunder.

De biler, som kører gennem Studiestræde i København og generer strædets mange homobarer og gæster, føres også af unge med anden etnisk baggrund, fortæller Carsten Elfen, der ejer barerne Jailhouse og Code. Ifølge Carsten Elfen er der ligeledes blandt taxachaufførerne med anden etnisk baggrund nogen, som afviser at samle homoseksuelle og dragqueens op.

Kirsten Poulsen, der er transkønnet og går i byen iført kjole, paryk og lakerede negle, undgår bevidst at besøge områder, hvor mange med anden etnisk baggrund opholder sig…

»Om det primært er frygt eller fornuft, der holder mig væk, ved jeg ikke. Men når to af mine bekendte er blevet overfaldet af unge mænd med anden etnisk baggrund, får det mig til at tænke, om deres tolerancetærskel er for lav i forhold til én som mig, der falder langt uden for deres normer«, siger Kirsten Poulsen.»

Det må bli slutt på overfall og sjikane mot homoseksuelle fra innvandrernes side, mener partiet Socialdemokraterne i København. Partiet vil derfor ta initiativ til at kommunen innleder en toleransekampanje rettet mot muslimske miljøer:

«Der er en ekstrem intolerance over for homoseksuelle i brede muslimske kredse i Danmark, og det er vi nødt til at få ændret. Ellers vil vi fortsat se overfald på homoseksuelle, og det er naturligvis helt uaccep­tabelt,» siger næstformanden i Social­udvalget i Københavns Borger­repræ­sentation, Lars Aslan Rasmussen.

Han har selv tyrkisk og dansk baggrund.

Indvandrere overfalder homoseksuelle

Næsten alle overfald på homoseksuelle bliver begået af indvandrere, bekræfter Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske samt tal fra Københavns Kommune.

«Hvis to mænd kommer gående hånd i hånd ned ad Strøget om aftenen, bliver de næsten altid overfaldet, og det er stort set altid indvandrere,» siger Lars Aslan Rasmussen.

Ikke skyde med spredehagl

For ikke at skyde med spredehagl vil tolerancekampagnen derfor henvende sig til folkeskoler, der har mange børn af anden etnisk baggrund.

«Med viden om homoseksuelle vil nogle af fordommene også forsvinde. Det bliver svært at få dem til at snakke om problemet, men det vigtigste er bare, at der kommer fokus på det,» siger Lars Aslan Rasmussen.

Han håber at få de øvrige partier på Københavns Rådhus med på initiativet, så kampagnen allerede kan sættes i værk efter sommerferien.

Politiken: Indvandrere står oftest bag homochikane

TV2 Nyhederne: Homokampagne henvendt indvandrere