Nytt

Deler av det arabiske miljøet i Danmark sjikanerer landets jøder så mye at det noen steder er regnet for farlig å bære kalott. Spesielt bør jøder unngå kalott dersom de beveger seg i den innvandrertette bydelen Nørrebro i København. Den politiske ledelsen er klar over problematikken og ønsker nå å iverksette en kampanje:

Risikoen for at blive overfaldet er simpelthen så stor, at formanden for Mosaisk Trossamfund, Finn Schwarz, fraråder sine medlemmer at iføre sig den religiøse hovedbeklædning, når de færdes på Nørrebro.

«Så sent som den 1. maj blev en ung, jødisk mand spurgt, om han var jøde og derefter overfaldet. Så jeg vil ikke tilråde, at man går med kalot ned ad Nørrebrogade,» siger Finn Schwarz til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han er ked af, at danske jøder bliver nødt til at tage deres forholdsregler, fordi der er en gruppe danskere med anden etnisk baggrund, der har et hadsk syn på jøderne.

«Danske jøder skal selvfølgelig kunne gå på gaden uden at blive angrebet eller chikaneret, ligesom en hvilken som helst anden borger har ret til. I Danmark har man besluttet, at vi ikke angriber folk på grund af deres etniske eller religiøse baggrund. Men det er bare ikke det, der er tilfældet. For der en lille gruppe, der ikke forstår, hvad der er rigtigt eller forkert,» siger formanden.

På det sosiale nettstedet Facebook har 160 personer angitt at de liker gruppen «Fuucking jøder». – Dypt usmakelig, men det bekrefter tendensen med det sentrerte jødehatet i arabiske miljøer i Danmark, mener Socialdemokratenes representant i Københavns kommuneledelse, Lars Aslan Rasmussen:

«Det er selvfølgelig dybt usmageligt, men det bekræfter jo meget godt den tendens, vi desværre oplever, at der i visse indvandrermiljøer er en meget stærk antisemitisme, og at det nogle steder i København er forbundet med fare at være jøde,» siger Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokraternes borgerrepræsentation i Københavns Kommune, til Newspaq.

Han vil nu have sat en kampagne i gang, så man som jøde trygt kan færdes blandt arabiske grupper.

«Vi skal have startet en kampagne i både skoler og institutioner, men også i de klubber hvor mange arabiske unge går. For jødehadet er centreret i de arabiske miljøer,» siger han.

Også på Christiansborg er man i chok over, at danske jøder bliver nødt til at gå uden kalot for at undgå at blive antastet.

«Det er rigtig skidt. Vi må sikre, at man i skolerne bliver gjort opmærksomme på, at det altså er tilladt at gå med en kalot og ikke mindst undervise i jødernes fortid og om Anden Verdenskrig, hvor de var jaget vildt,» siger Peter Skaarup, integrationsordfører i Dansk Folkeparti, til Newspaq.

Avisen.dk: Jøder bliver jaget vildt i København

Via Snaphanen