Nytt

Jødiske forældre fravælger at sende deres børn til folkeskoler, der har mange elever med muslimsk baggrund, og foran den jødiske synagoge i København beder vagterne de deltagende jøder om at fjerne kalot og davidsstjerne, inden de begiver sig ud på gaden igen.
»Der er blandt jøder en frygt for den muslimske minoritet. De frygter at blive chikaneret fysisk og verbalt,« siger talsmanden for Det mosaiske Troessamfund, Jacques Blum.

Karen Margrethe Grønlund er skoleinspektør for Klostervængets Skole på Nørrebro, hvor 93 pct. af eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. Hun ser gerne jøder på sin skole. Hun byder dem også velkommen, men ved, at det kan blive hårdt for dem.

»Vi kan jo ikke fjernstyre børnenes adfærd. De kan ikke adskille Palæstina-konflikten fra det, der foregår i skolen. Børn er små papegøjer, der efteraber de voksnes snak om Libanon-krigen og om, at det var jøderne skyld igen,« siger Karen Margrethe Grønlund.

Hun har tidligere anbefalet en lærer, at han for sin egen skyld skulle skjule sin identitet som jøde.

»Der var en jødisk lærer, som søgte job her. Jeg frarådede ham at bruge sit jødisk-klingende navn, hvis han sagde ja til stillingen. Læreren valgte at takke nej til jobbet,« siger Karen Margrethe Grønlund.

JyllandsPosten 16. des