Statsminister Erna Solberg (H) på markeringen av Krystallnatten ved Nationaltheatret i Oslo mandag 9. november. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Statsminister Erna Solberg holdt en tale om gjenoppblomstring av antisemittisme på årsdagen for Krystallnatten 9. november, uten å nevne islam eller muslimsk jødehat. Hun snakket utelukkende om nazistisk jødehat, som om dét var den trusselen som berører jøder mest.

Dette er noe mer enn feigt. Det er å bygge Den Store Løgnen som vårt samfunn i økende grad hviler på.

Hvis du lyver om dagens jødehat under en minnemarkering for selveste Krystallnatten, er det utslag av noe mer enn kunnskapsløshet. Det er å vende seg mot jødene på en viktig årsdag, slik at sammenhengen mellom historie og samtid forsvinner.

Da vil historien bli noe som kobles til dagens politiske nyttehensyn.

I dette tilfellet er det for å glatte over hvor dagens jødehat kommer fra. Jøder blir ikke beroliget av Ernas ord. De har ikke råd til ikke å vite.

Men heller ikke vi har råd til å ignorere trusselen mot jødene. Jødene er vårt ansvar som europeere. Ledere som setter oss i en situasjon hvor jødene er truet, er noe vi ikke kan tillate. Derfor er det nødvendig å si klart og tydelig ifra.

Vi går inn på statsministerens side for å se om hun sa noe NTB-referatet gikk glipp av. Men nei. Dette er polert, strømlinjeformet politikerprat som dekker Ernas behov, og behovet til muslimene, som tilhører hennes velgermasse. Men ikke norske jøders behov.

Hvis man ikke tør å si sannheten under en minnemarkering for Krystallnatten, bør man holde munn.

Erna er frekk når hun omskriver historien og later som om det som skjedde da, vil gjenta seg med de samme aktører. Som om jødehat finnes bare på ytterste høyre.

Vi trodde lenge at antisemittismen ble utryddet da andre verdenskrig var over – bortsett fra i noen små og marginale nynazistiske miljøer. Dessverre er det ikke slik.

Statsministerens appell på markeringen av Krystallnatten

Erna nevner angrepet på synagogen i Halle, som gikk ut over tilfeldige forbipasserende i stedet. For så å gå inn i norsk virkelighet:

Det er jødiske nordmenn i dag som vegrer seg for å bruke symboler som viser at de er jøde. Det kan for eksempel være en David-stjerne som et smykke rundt halsen, en kippa eller en syv-armet lysestake i vinduskarmen.

Raja var også der og holdt tale, det samme gjorde Gahr Støre. Politikerne vet at de skåner muslimene, og de vet at muslimene er tilfreds med å slippe å bli hengt ut. Muslimer liker ikke offentlig kritikk.

Vi kan nå konstatere at ingen norsk politiker tør si det alle vet: at det er muslimene står for gjenoppblomstringen av jødehat i Europa.

Den store løgnen

Den store løgnen blir ikke bare fortalt i Oslo. I København holdt venstrepartiet Enhedslisten en demo med muslimer. Da blir fokus mot hat slik banneret fra Antirastistisk Senter viser: Alle er mot hat, og hat er noe som finnes på høyresiden.

Slik kan de danne en enhetsfront med muslimene.

Uwe Max Jensen har samlet en rekke hverdagshistorier om muslimers jødehat. Det samme skjer her, men mediene er enda mer uvillige til å gjengi dem.

– En jødisk kvinde på omkring 20 år står og venter på elevatoren ved en metrostation i København. Tre mellemøstlige personer, der er 23-24 år, kommer ud af elevatoren og får øje på den jødiske kvindes halskæde, hvori der hænger en davidsstjerne.
»Kan du ikke bare skride hjem?« erklærer en af de mellemøstlige mænd. Derefter griner manden og går videre. Den jødiske kvinde er chokeret og svarer ikke.
***
– En 11-årig pige kommer hjem fra skole og fortæller, at en muslimsk dreng har talt nedsættende om pigens far, fordi han er fra Israel.
Pigen går på Rosenlundskolen, der ligger i Skovlunde ved København.
Rosenlundskolens ledelse ignorerer forældrenes ønske om et møde, hvor den muslimske elevs opførsel er på dagsordenen.
Efter en måned kontakter de jødiske forældre igen skolen angående chikanen. Skolen svarer forældrene, at den ikke kan udtale sig om andre elever.
Den jødiske pige er tidligere blevet overfaldet af den samme muslimske dreng, angiveligt fordi hun er jøde. De jødiske forældre klager til skolen og drengens muslimske forældre. Der sker ikke mere.
Den samme muslimske dreng klæder sig ud som terrorist til fastelavn og praler med det overfor elever og lærere. Det sker i dagene omkring terrorangrebet på Krudttønden og synagogen i København. Her dræber en Islamisk Stat-terrorist en jødisk mand og planlægger at angribe 80 jøder, der deltager i en fest.
Ifølge de jødiske forældre påtaler ingen af skolens ansatte den bizarre udklædning overfor hverken den muslimske dreng eller hans forældre.
***
– En jødisk gymnasieelev oplever flere gange jødehad, når personer med mellemøstligt udseende opdager hans halskæde med en davidsstjerne.
Den unge jødiske mand har to gange i forbindelse med diskoteksbesøg oplevet, at mellemøstlige migranter, som han ikke kender, opdager hans halskæde med davidsstjernen.
Herefter giver de aggressive mellemøstlige mænd udtryk for, at de vil i fysisk konfrontation med den unge mand på grund af hans jødiske baggrund.
***
– En jødisk kvinde besøger en skoletandlæge på Nørrebro i København sammen med sine børn.
Den jødiske mor og børnene ankommer til skolen og opsøges af en gruppe mellemøstlige drenge. Den mellemøstlige forsamling begynder at chikanere den jødiske kvinde og børnene ved at råbe efter dem på arabisk.
Da den jødiske familie efter tandlægebesøget er tilbage i familiens bil, kommer drengene fra den chikanerende gruppe gående over mod dem. Pludselig forsøger en af de arabiske drenge at åbne en af bildørene, hvilket får kvinden til at flygte med sine børn.
***
– 30 jødiske børn i alderen ni til 11 år og nogle jødiske voksne har været på sommerlejr i Sverige. Rejsen tilbage til Danmark går via færgeruten Helsingborg-Helsingør.
Nogle af børnene har tøj på med jødiske symboler og slogans. Da gruppen går i land, får en mellemøstlig mand øje på dem. Den hadske udlænding fremstår vred og går frem til en af de voksne og siger: “Free Palestine”, ”Fuck Israel”, ”Kill Israel” og ”Kill jews”.
Den jødiske mand skynder sig væk sammen med børnene med henblik på at få dem i sikkerhed.
***
– En ældre jødisk mand, der er klædt i traditionel jødisk beklædning, står på bussen i København og sætter sig ned på et ledigt sæde.
En ung mand med mellemøstligt udseende sidder længere nede i bussen sammen med en anden mellemøstlig mand. Den ene udlænding går frem i bussen, hvor han sætter sig lige bag den jødiske mand.
Den jødiske mand er ikke tryg ved situationen, så han rykker længere frem i bussen. Den unge mellemøstlige mand sætter sig tilbage til sin ven og virker tydeligt ophidset.
Buschaufføren bemærker også migrantens adfærd, der er truende og aggressiv. Da den jødiske mand skal af bussen, rejser manden med mellemøstligt udseende sig igen og placerer sig direkte foran udgangen.
***
– En jødisk kvinde går ind i en kiosk på Nørrebro i København. Kvinden er fast kunde i kiosken og har fået leveret varer til sit private hjem, hvor hun har jødiske symboler. Hun har også familiemedlemmer, der synligt bærer jødiske symboler.
Da kvinden skal til at betale, siger kioskejeren: »Du ved godt, at cirka 98 procent i verden ikke kan lide Israel?« Derefter erklærer kioskejeren: »Du ved godt, at 98 procent i verden ikke kan lide jøder?«
Den jødiske kvinde har ikke handlet i kiosken siden den antisemitiske hændelse på Nørrebro.
***
– På Bellahøj Skole i København er en 13-årig jødisk dreng flere gange vidne til, at børn med anden etnisk baggrund leger »Skyd jøden«. En leg, hvor en fra gruppen får en papirkalot på hovedet, hvorefter de andre jager ham/hende.
Den jødiske dreng ringer hjem til sin far og spørger: »Hvor skal jeg sige, jeg kommer fra?«Se også
Enhedslistens hykleri om ‘krystalnatten’: Danske jøder lever med muslimsk terrortrussel

Det man ikke tør si 

Jøder vet at trusselen er reell. De har ikke råd til å la være. Det at landets statsminister unnlater å nevne den, er for jøder et faretegn. De tolker det som at norske myndigheter ikke vil komme dem til unnsetning og om nødvendig beskytte dem mot muslimene, til tross for handlingsplaner på rekke og rad.

Regjeringen har en bred innsats på dette området. I fjor la vi fram en handlingsplan mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion. I juni la vi fram en handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. I september kom en egen handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer.

Vi har også et pågående arbeid med å fornye og videreføre handlingsplanen mot antisemittisme – som vi skal legge fram på nyåret.

Til sammen har disse planene en rekke tiltak mot ulike former for rasisme og diskriminering.

Ernas regjering styrer etter sinnelagsmoral, det amerikanerne kaller virtue signalling: Man må vise at man er god. Hva man gjør, er ikke så viktig.

Slik er det mulig at alle samles om å si «enhet» og «fellesskap», mens det i virkeligheten betyr at muslimer og den politiske eliten står sammen mot en fiende de har definert: Den finnes på høyresiden, nå som da.

Slik kobler man aktuell politikk opp mot de verste forbrytelser i historien.

En skjending av historien

Det er å skjende det historiske minnet om Holocaust. Erna er alliert med krefter som gjentar at de gjerne fullfører jobben Hitler påbegynte. Men dette er det umulig for Erna å innrømme. Hun har gitt seg selv munnkurv.

Erna har nemlig bundet sitt samfunnsprosjekt til muslimene, og hennes taushet om deres jødehat gjør at andre ikke tør si sin mening, hverken i yrkeslivet eller privat.

Slik er Erna med på å bygge Den Store Løgnen som fundament for det nye samfunnet.

Vi vil ikke være en del av det. Vi mener historien ikke er noe som kan gjøres til verktøy for dagsaktuelle politiske formål, og slett ikke for å kamuflere et klart og nærværende jødehat.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.