Det nye enmannspartiet Alliansen er for boikott av Israel, kan MIFF avsløre. De har sett på hva Hans Jørgen Lysglimt sa og postet under et besøk i Studentersamfunnet i Trondheim nylig.

Offisielt har Alliansen bare én fanesak: Norge ut av EØS.

Men Lysglimt har sterke meninger om Israel og Syria og la ikke skjul på dem under møtet i Studentersamfunnet lørdag 5. november, der det skulle stemmes over et forslag om boikott av Israel. Det var Lysglimt helt for.

lysglimt

Disse standpunktene blir merkelige stilt opp mot Lysglimts uttalte Trump-forsvar. Trump står for en mer pro-israelsk linje enn muligens noen annen foregående president. Han vil flytte ambassaden til Jerusalem og ser ikke noe problem med bosetningene for å få til fred.

Folk måtte tro at Lysglimt var på samme linje. At han har sagt det motsatte er å føre sympatisører bak lyset.

De uttalelsene han kom med i debatten i Trondheim tyder også på at han ikke har greie på utenrikspolitikk og lider av fantasier om anti-jødisk makt.

Det er dilettantisme og sammensvergelsesfantasier i skjønn forening:

På spørsmål fra debattleder om hva som er kandidatenes fanesaker svarer han:

“For Hillary så er fanesaken krig og blod. Det skal renne blod i Midtøsten – for Israel, som har betalt … liksom står bak og manipulerer. Det er … “ (Se fra 1 time, 15 minutter).

Etter 1 time, 42 minutter og 55 sekunder sier han:

“Hvis vi ser på Hillary, så er jo hun en krigshisser, og vi vet ikke helt hvem det er som påvirker henne. Hun tar imot penger. Hun er en sånn geopolitisk høk som vil krige. Ja, men dette er helt sentralt, som for eksempel Syria, ikke sant, og så får hun støtte fra israelske penger. Israel er jo i krig med Syria, ikke sant. Israel ønsker å styrte hele regimet med Assad og alt sammen, og bli ferdig med det, sånn at de kan få en “upper hand” i den situasjonen, og det er Hillary med på.”

Etter 1 time, 48 minutter og 30 sekunder sier han:

“Russerne er jo invitert av syrerne og Assad, som er en helt legitim stat og regjering som har posisjon i FN og alt mulig. Men bak så ligger Israel igjen, ikke sant, med sine, sitt ulovlige atomvåpenprogram. Det er en av mine… altså… det er helt, helt utilgivelig, og vi kan ikke tillate Israel å ha det ulovlige atomvåpenprogrammet for det ligger der som på en måte som en spøkelse bak… og Israel er i krig med Syria… . Derfor er jeg så for den resolusjonen som kommer senere. Det… det… er jeg … det må dere bare stemme gjennom… for det… Israel trenger å bli boikottet for det ulovlige atomvåpenprogrammet, og det bør påpekes så ofte som mulig, og dere er en av de få som kan gjøre det, ikke sant. Alle bedrifter, og alt mulig kan ikke gjøre det.”

Dette er rett og slett vrøvlete. Lysglimt er useriøs.

 

http://www.miff.no/norge-og-israel/2016/11/24GrunderfornyttpartivilboikotteIsrael.htm

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.