Selv ikke italienske riksaviser skriver om det. Vi må til britiske aviser med lange antenner for å oppdage hva som rører seg på kontinentet. 700 italienere tok til gatene i den lille byen Soave nord i Italia. Byen har bare 7000 innbyggere.

Det var ikke fascister eller nynazister, det var rett og slett triste og frustrerte italienere. Hvor tror man egentlig at alle migrantene som Siem Pilot og dens like avleverer i Italia blir av nå som resten av Europa har stengt grensene? Det er i ferd med å hope seg opp i Italia.

Mange tenker at disse europeiske landene har så store befolkninger at de lett kan absorbere tusenvis av migranter. Men akkurat som i Norge så er det mange småbyer og tettsteder som ikke slipper unna. Ghettoene i storbyene er allerede på plass og vokser gradvis uten at det blir en stor brå overgang fra en uke til den neste. Men i en liten by så blir saken en annen.

verona2

Det er vanlige folk som demonstrerer.

Bare i oktober kom det 27500 migranter til Italia. Nå som «redningsskipene» henter migranter rett utenfor Libya er det blitt sesong hele året.

Italienerne vil bevare sin kultur og sitt hverdagsliv. Heller ikke her har noen gitt myndighetene grønt lys til å ta imot alle som setter ut fra Afrikas kyst i en gummibåt.

Mannen med roperten roper:

«Dette er sinnet til et folk som endelig har hevet hodet»
«Vi finner oss ikke i å utslette vår kultur og historie»
«vi blir lurt»
«Italia for italienere»
 «Verona for veronesere»
«Vi er stolte av vår tilhørighet»
Lokal-tv skriver at de at det dreier seg om et hundretalls asylanter, og at de skal innkvarteres i et hotell. demonstrantene tar også til motmæle mot det de kaller «mottaksbusiness’en». Asylbaroner er ikke vel ansette i Italia heller.

I byene hvor de normalt går ut om kvelden for å hygge seg på caféer og barer eller gå i teateret og opera går italienerne istedet i demonstrasjonstog. De gjør ikke det med glede.

Også i andre italiensk byer som Pastrengo, Brescia og Castel d’Azzano har det vært demonstrasjoner i høst.

verona1

Operaforestilling på Arena di Verona – slik italienere foretrekker å tilbringe kvelden.  

The Express  Veronasera.it