Her blir løsningen på Sveriges manneoverskudd (eller de som bare vil rømme nå) løst på et blunk. Island har underskudd på menn. Men for de håpefulle som har pakket badebuksen klar for den blå lagune, øvd seg på taktfast klapping og sitter klar med bankkortet, må vi dessverre opplyse: Det er ikke sant.

Det hørtes for godt ut til å være sant, ikke sant? Og dét var det. Det er nesten alltid dét. Det var kanskje et bittelite hint om at dette var en bløff ved tilleggsopplysningen om at nordafrikanske menn skulle få førsteretten til de islandske damene.

Dusinvis har allikevel søkt, melder icelandmonitor. De har til og med kontaktet utenriksministeren. Alle har fått skriftlig svar og sikkert et plaster til å hjelpe på de knuste hjertene.

Aw, bless them, som britene ville sagt.

Denne saken var den mest delte på sosiale medier mandag (over 18.000 delinger). Ikke om at det var en bløff, men at det var reelt. Verden vil bedras, folk er så lettlurte når de ønsker seg en sannhet sterkt nok.