Historien til Jannie Bøgh gjorde inntrykk. Hun var en lærerinne som tok jobben alvorlig, og selvfølgelig ville hun lære elevene om ytringsfrihet. Men så ble Samuel Paty drept. Bøgh sto frem i et intervju og sa med den største selvfølgelighet at hun brukte karikaturtegningene i undervisningen.

Kolleger på venstresiden ble provosert av at hun sto frem. Den danske venstresiden er mer aggressiv og ytterliggående enn den norske. De føler at de eier det offentlige rom.

Et annet moment er feigheten. Folk er blitt risiko-sky. All terroren har gjort folk redde. De klarer ikke lenger å se hva man må risikere for å beholde friheten, men hvis den ikke forsvares, forsvinner den.

Det er selvsagt kjettersk å si at ytringsfriheten ikke lenger beskyttes av makthaverne, men slik er det. Nå er det enkeltmennesker som bærer det frie ord.

Dét er tankevekkende.

La meg også minne om at Steen Raaschou, mannen bak snaphanen.dk, i morgen skulle møtt for en dansk domstol fordi han publiserte en link til videoen av jentene som ble drept i Marokko. De raidet hans hjem, slik de gjorde med Jeppe Juhl. Dette er nesten ufattelig, men det er sant. Noe har skjedd.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.