Kristne ledere i USA er provosert over hvordan sentrale medarbeidere av Hillary Clinton har omtalt konservative katolikker og evangeliske kristne, det skriver avisen Dagen i dag.

I et åpent brev krever flere underskrivere at Hillary Clinton ber om unnskyldning for det de oppfatter som «kristenfobisk» retorikk. Utgangspunktet er en epostutveksling fra 2011 som ble avslørt av Wikileaks tidligere denne måneden.

Kristne ledere, både katolske og evangeliske, uttrykker kollektiv forargelse over den nedsettende retorikken som er blitt benyttet av folk i Clinton-kampanjen.

I følge Dagen, håner den nåværende kommunikasjonssjefen til Clinton-kampanjen konservativ katolisisme i e-postutvekslingen. John Halpin skriver blant annet til Jennifer Palmieri (bildet):

Mange av de mektigste elementene i den konservative bevegelsen er alle katolikker (mange konvertitter) fra Høyesterett til tankesmier til media og organisasjoner. Det er en ufattelig forvrenging av troen. De må være tiltrukket av den systematiske tenkningen og alvorlig avleggs kjønnsrelasjoner og må være totalt ukjent med kristent demokrati.

Dagen skriver at lederen for lobbyorganisasjonen Family Research Council, Tony Perkins, sier at «de (Hillary og co) tror at folk som lever i samsvar med troen sin, er akterutseilt.» Han mener at de ser religion som en «glorifisert sosial klubb», og sier vider at hvis du vil leve i samsvar med Bibelen, vil du få problemer med Hillary Clinton.