I Fredrikstad sitter en mann varetektsfenglet for å ha voldtatt sin datter. Datteren i tjueårene ble for vestlig for ham. Hun er helt sikkert en av de som nordmenn smiler fornøyd til: Godt integrert og norsk. Men prisen hun betalte ble høy.

Aftenposten skriver at politiet mener voldtekten «bærer preg av å være en fars avstraffelse for at datteren lever for vestlig. Det har hun selv forklart, ifølge politiadvokaten. Far og datter har ikke-vestlig bakgrunn.

– De skal ha kranglet i forkant av hendelsen. Faren skal ha vært sint fordi datteren ikke fulgte hans levesett, har hun forklart i avhør, sier politiadvokat Anette Sogn til Fredrikstad24.

Faren sier seg overrasket etter DNA-resultatene.

– Han har erkjent å ha sittet på fornærmedes seng, og forklarer således politiets funn med indirekte kontakt. Det er for oss en patetisk forklaring, sier politiadvokat Anette Sogn til Fredrikstad24.

Han er vel mest overrasket over at datteren varslet postbudet utefor huset og gikk til politiet. Hun mottar psykiatrisk hjelp.

Faren stiller seg uforstående til å ha blitt siktet for voldtekt og incest.

Ja, for hva galt hadde han gjort? Han hadde jo bare straffet henne, ikke sant? Slik at hun skulle forstå at det var han som bestemte hva slags liv hun skulle leve.

Aftenposten  Fredrikstad Blad