Nytt

Regjeringen avviser å innføre nasjonalt niqab-forbud i skolen, kan NRK Dagsnytt melde. Det er ingen ringere enn Innvandringsminister Sylvi Listhaug som i et brev skriver at regjeringen mener det er et valg som lokale myndigheter må ta.

Aps Jan Bøhler kaller det en ansvarsfraskrivelse. Et utvalg fra Ap, SV, V og KrF foreslo for kort tid siden at det bør vedtas retningslinjer som innebærer forbud mot tildekking i skolen, på nasjonalt plan. Men heller ikke dette utvalget gikk uttrykkelig inn for forbud.

Nå har regjeringen lagt seg på en enda svakere linje. For FrPs velgere vil det virke uforståelig og være politisk uakseptabelt. Det er neppe Listhaug som står bak svaret hun har måttet forfatte.

I brevet som ble sitert på radio heter det at problemet ikke er utbredt. Den som beveger seg i Oslo vet at dette ikke stemmer. Hvis man ikke vil sette foten ned, vil det også spre seg til skolen. Her heiser regjeringen det hvite flagget på forhånd: – Vi overgir oss.

Mediene kan bare gasse seg over at Listhaug må forsvare et standpunkt de vet hun er imot. Sylvi har idag lagt ut en kommentar på sin Facebookside som viser hva hun selv mener om saken:

Sylvi

FrPs Mazyar Keshvari sa så sent som i august at FrP går inn for forbud. Er det Høyre som tvinger FrP til å spise kameler?

https://www.nrk.no/norge/sier-nei-til-nasjonalt-nikab-forbud-1.13136707