Nytt

NRK omformulerte resultatet av en meningsmåling slik at den «gjorde seg bedre». NRK skrev selv: I en ny meningsmåling sa 84% av tyskerne at de har sympati med at flyktningene kommer til landet deres. Sympati. Dette forstår NRK på den måten at europeere ønsker syriske flyktninger velkommen!

Og ikke nok med det: Vi skal oppdras av NRK. Det er bare de som ønsker syrere velkommen som har et hjerte. Alle andre har mistet hjertene sine.

NRK

Dette var fra NRKs Facebookside. Hva skriver de så på sin egen webside? Jo, nå er tre av fire europeere positive til syriske flyktninger.

NRK1

Men igjen, NRK, å ha sympati betyr ikke nødvendigvis at man er positiv til noe eller at man ønsker noe velkomment.

Noen har gravd opp den tidligere Labour-politikeren David Miliband for anledningen. Det falt seg helt naturlig all den tid han er leder for International Rescue Committee (IRC) og det er de som har kommet med den store undersøkelsen.

“At a time when toxic rhetoric has found its way into the political mainstream, there is a clear call here for governments to combine compassion with competence in responding to the refugee crisis. Security, economic well-being and fair treatment of refugees can and should go together.»

– I en tid der giftig ordbruk har funnet sin vei inn i det politiske sentrum, er det et behov for at regjeringen kombinerer medfølelse med kompetanse i sitt svar på flyktningkrisen, sier Miliband.

Hm, aner vi en som posisjonerer seg som en reddende engel etter at Jeremy Corbyn har slitt Labour i stykker? IRC har solid finansiering (124,2 millioner pund i 2015) så jobben som CEO betaler nok godt. Nødarbeid er big business. David Miliband ble ikke britisk statsminister. Men det gjorde ikke broren hans heller.

IRC