Nytt

De syriske migrantene som hadde kommet seg til Ungarn kjøpte seg togbilletter til München i Tyskland og Wien i Østerrike i den tro at nå var målet nådd. Mange brukte sine siste kroner på togbilletten bare for å få beskjed om at de ikke fikk lov til å gå ombord i togene. Migrantene mangler Schengen-visa og er ikke blitt registrert som asylsøkere i Ungarn.

2BDDDEC500000578-3217584-In_total_1_000_migrants_are_still_at_the_Budapest_railway_statio-a-61_1441106121617

Hvor er alle kvinnene og babyene som mediene viser oss hele tiden? Er det kanskje allikevel en overvekt av enslige menn?

Etter at fem hundre personer forsøkte å ta seg ombord i et tog til Wien kom det en annonsering via høytalerne: ‘No trains will be leaving or arriving at Keleti station (Eastern Railway Terminus) until further notice.’

Hundrevis av migranter demonstrerte mens de ropte ‘Germany, Germany’, ‘We want to leave’, og ‘Merkel’.

100 politi voktet togstasjonen mens stemningen forverret seg utenfor. Etter en stund åpnet stasjonen igjen, men ingen migranter slapp igjennom. Politiet sjekket billletter, id-papirer og visa.

2BDEC7FC00000578-3217584-image-a-67_1441108075839

Dårlig stemning

Idag har Yvette Cooper, som stiller til valg som ny leder i Labour, foreslått at Storbritannia skal ta imot 10.000 Syria-flyktninger. For et sammentreff! Hun burde kanskje ha sjekket norske partibarometre og Aps fall etter Støres forslag. Look to Norway! Men Labour ser ut til å være fast bestemt på å utslette seg selv, så det er kanskje likegreit å gi gass rett før stupet. Dette forslaget vil aldri få gjennomslag i Storbritannia hvor man lurer på hva Tyskland tenker på med sin åpne dør. Bare synet av mengden som vil inn er nok til at britene i sitt stille sinn tenker at det er på tide å komme seg ut av EU.

Her plan would require extra central government funding. The cash-strapped Local Government Association refused to comment on her plan, saying it was part of the Labour leadership contest, but Cooper said she will open talks with Labour councils herself if necessary to show May there is a willingness among local authorities to help – if funding is provided.

She suggested that if each town housed 10 refugee families, Britain could take in as many as 10,000 people in one month, not just from Syria, but also from Iraq and Libya. The UK government has so far taken only 200 refugees from Syria, although it has promised to a take a few hundred more as well as fund refugee settlements on the Syrian border.

“If every city took 10 refugee families, if every London borough took 10 families, if every county council took 10 families, if Scotland, Wales and every English region played their part, then in a month we’d have nearly 10,000 more places for vulnerable refugees fleeing danger, seeking safety.”

Hvem vil ha de enslige mennene på perrongen?

Daily Mail  The Guardian