Nytt

59% synes at Listhaug gjør en god jobb med å håndtere innvandring. Det er opp fire prosentpoeng fra mai. Hun ligger ikke på latsiden selv om det er blitt et pusterom i antallet asylsøkere. Det er ikke blitt noe mindre ønske om å komme til Europa blant de fattige, nødstilte, krigsrammede eller de som søker å bedre sin egen situasjon ved å flytte fra hjemlandet og søke lykken i de demokratiske landene våre. Det er bare et tidsspørsmål før trykket settes inn igjen.

 – Vi kommer til å få betydelige utfordringer i årene som kommer, advarer innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Hun er kontant:

– Det er rett og slett ikke bærekraftig at alle skal få bo her

Akkurat som kong Harald sa:

– Vi kan ikke ta imot hele Afrika. Det går ikke.

Sylvi Listhaug sier Afrikas befolkning, som vil øke med rundt 500 millioner flere mennesker innen 2030, vil øke presset mot Europa.  Se animasjon her. Hun arbeider for et tettere samarbeid mellom de nordiske landene.

– Det er veldig vanskelig å spå, men alle de nordiske landene er veldig opptatt av å ikke komme i samme situasjon i år som i fjor. Det som er helt sikkert er at presset mot Europa bare vil fortsette, hevder hun.

elefant-david-blackwell

Sylvi er populær fordi hun våger å snakke om elefanten i rommet.

Nettavisen  TV2  Dagbladet