Tavle

I Oslo er det tirsdag kveld er det meldt om tre episoder hvor kniv er brukt som våpen mot andre mennesker. Operasjonsleder Christian Krohn Engseth hos Oslo-politiet er ikke overrasket. Knivbruk er helt vanlig i Oslo. Det stikkes og det trues. Flere knivepisoder i løpet av en kveld er helt vanlig i hovedstaden forteller Engseth til Aftenposten. Det er enda godt at Oslo-politiet i sommer kunne slå fast at Oslo er trygg.

Han reagerer ikke spesielt på at det er tre knivepisoder i løpet av noen kveldstimer.

– Nei, det er ikke så uvanlig. Veldig ofte er kniv involvert i sakene vi kommer borti. Det er rett og slett mye knivbruk i Oslo. Folk stikker med kniv, de truer med kniv og de går med kniv på seg, sier Engeseth.


Anmeldelsesstatistikk etter 1. halvår 2016: Oslo: Fortsatt en trygg hovedstad

Hvis tre knivepisoder på en kveld er innenfor normalen, så er det muliges bare å gange med 365 for å finne tallet som er innenfor et normalår?