Jernbanetorget i Oslo, der politiet holdt sin våpenkontroll. Foto: Jil Yngland / NTB

Fredag kveld stanset Oslo-politiet 945 personer for å sjekke om de bar våpen. Seks personer hadde kniv på seg og ble anmeldt.

Politikere og politiledere har overgått hverandre i å forsikre om hvor «trygg» Oslo er. Den nybakte justisminister Mehl (Sp) hadde kun vært noen dager i jobben da hun sluttet seg til denne erklæringen.

Parallelt med disse uttalelsene går det kriminelle livet i Oslo sin gang. Fredag ble det ifølge NTB beslaglagt 6 kniver i en kontroll. Etter bare ti minutter hadde politiet pågrepet to personer som bar stikkvåpen, melder VG . Så ble flere tatt etter hvert.

Mange vil tenke at det er bra de blir tatt, mens andre vil ta det hele som en bekreftelse på hvilke tilstander som råder i hovedstaden.

Politiet uttaler om aksjonen:

– Vi mener at de ikke har hatt en såkalt aktverdig grunn til å bære kniv, og de vil bli anmeldt for det, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG.

Et titalls politibetjenter, både uniformerte og i sivil, var involvert i aksjonen, som startet i 22-tiden fredag kveld ved Jernbanetorget i Oslo sentrum, skriver VG.

Operasjonsleder Hekkelstrand beskriver våpenvisitasjoner som et av politiets mange virkemidler for å forebygge vold og uønskede hendelser.

I tillegg til knivanmeldelsene ble to personer anmeldt for besittelse av narkotika, opplyser politiet.

Les også:

Justisministeren etter Oslo-skytingen: – Oslo er en trygg by

En bok som gjør inntrykk, bestill den i dag:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les også denne, mer aktuell enn noensinne:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.