En dansk torvhandler på Amager torv i København, ble oppsøkt av seks maskerte personer tirsdag, som slo ham ned og ropte «nazisvin» og «vi slår deg ihjel». Det var AFA, dvs voldsvenstre som igjen gikk løs på politiske motstandere.

Torvhandleren Lukas Nielsen hadde deltatt i et program om Danskernes parti på Danmarks Radio. Deler av programmet var laget på årets folkemøte på Bornholm. Her hadde Nielsen stått opp og sagt at han var enig med deler av partiets program, bl.a det som hadde med hjemsendelse å gjøre.

Svaret fra voldsvenstre var hjernrystelse.

»Jeg stod stille og roligt og ekspederede kunder, da jeg ud af øjenkrogen ser seks maskerede personer komme direkte imod mig. De sparker mig og slår mig i hovedet, mens de råber ‘racistsvin’, og at ‘de vil slå mig ihjel, fortæller han og mener derfor, at det er et politisk motiveret overfald, der skyldes, at han medvirker i tv-programmet.

Det burde være straffeskjerpende at noen blir overfalt for jobb kun for å ha sagt sin mening i et tv-program. Det er ikke første gang voldsvenstre bruker vold mot mennesker de ikke liker. Mediene og politikerne tar ikke denne selvjustisen alvorlig nok. Den er et angrep på demokratiet.

 

BT.dk
Jyllands-posten.dk

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂