Bilde: Djevelen er i detaljene. IS opererer og styrer terror ut fra Sverige. Det krever at politiet må beskytte seg. En syrer føres her bort av tysk politi utenfor høyesterett i Karlsruhe. datoen er 13. september i fjor. Også denne syreren var lojal mot IS. Det var også tre andre syrere som ble arrestert samme dag i Nord-Tyskland. Man undres på hvem som fører statistikk over hvor mange syrere som er involvert i terror i Europa. En ganske interessant og relevant oversikt? Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Scanpix

En syrisk flyktning, Dieab Khadigah, 21, er dømt til 6,5 års fengsel for å ha hatt planer om å sprenge flere bomber i København. Landsretten i Regensburg trodde ikke på forsikringene om at han ikke ville utføre angrepet selv.

Det mest interessante ved saken er at Kadigha ble styrt av IS-kontakter i Sverige.

Allerede under det første retsmøde, den 19. juni erkendte Khadigah, 21, at han havde skaffet ingredienserne til at lave en bombe.

En repræsentant for terrornetværket Islamisk Stat (IS) i Sverige havde givet ham besked på at købe 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to lange køkkenknive og så transportere det hele til København.

Det er meget interessant at en syrisk flyktning – han kom til Tyskland i 2015 – får ordrer fra IS plassert i Sverige. Det sier noe om Sveriges betydning for IS. Sverige er et operasjonsfelt. Man kan styre mye fra et moderne land som Sverige. Dette angrepet var tiltenkt Danmark, hvorfor ikke Norge?

Kadigah ble stanset på den danske siden av grensen i november i fjor og sendt tilbake fordi han manglet pass. På den tyske siden oppdaget de hva han hadde i bagasjen.

NTB omtaler saken, men på en så overfaltisk, summarisk måte at poenget blir borte.

 

Ifølge dommen kom den unge syreren til Tyskland som flyktning i 2015. I tiden som fulgte, ble han radikalisert og kraftig påvirket av propaganda fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

Dommen slår fast at mannen planla å sprenge flere bomber i København, i håp om at disse skulle ta livet av mange. NTB-AP

En gjenganger er at terroristene ikke innrømmer noe som helst. Hvis det ikke var for kommunikasjonskontroll ville politiet ha lite å slå i bordet med. IS-kontaktene i Sverige visste hva de ville. De ville ramme danskene og syreren var villig, dvs han påsto i retten at han ikke ville begå selvmord.

«Jeg ville ikke slå mig selv ihjel. Mit hovedformål var at tjene IS,» lød det, mens han understregede, at han aldrig ville kunne slå et barn ihjel.

Den version troede dommeren i Ravensburg ikke på. Det skyldes bl.a., at Khadigah i beskeder til IS-kontakterne i Sverige, som han fik sine ordrer fra, skal have sagt, at han er klar til selv at begå mord.

«Vi må gå ud fra, at der var tale om, at der skulle sprænges flere bomber,» sagde dommeren onsdag. Desuden mente dommerpanelet, at det talte imod Khadigas version, at han hverken havde en returbillet eller skiftetøj med, da han rejse nordpå i november.

Han hadde ikke tøyskifte. Det blir omtrent som i Sherlock Holmes The dog didn’t bark – detaljen som avslører at man lyver.

Säpo-sjefen Anders Thornberg ga 24 mai et intervju til Aftonbladet som fortjener å gjentas:

En stor del i Säpos arbete går ut på att fånga upp de personer som radikaliseras i Sverige. Och enligt Anders Thornberg blir det allt mer accepterat att sympatisera med IS i vissa kretsar.

– Det finns illavarslande tecken på en normalisering av den retorik som IS använder, även hos mycket unga människor i Sverige. Unga människor kan radikaliseras via nätet och i värsta fall drivas till att begå våldshandlingar här i Sverige eller utomlands.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20828423.ab

Säpo: – Vi mister oversikten og kontroll. IS populær blant ungdommen

 

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE9719784/dommeren-troede-ikke-paa-terrortiltalt-syrers-forklaring/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂