Sakset/Fra hofta

Når kulturliberalister på høyre- og venstrefløyen svinger toleransens fane over Europas innvandrertrette befolkning, føyer vi oss. Det er gode argumenter, og vi verdsetter toleranse som en verdifull dyd i Vesten, skriver Ulla Nørtoft Thomsen i TF.

Argumentene er hentet fra John Locke, hans idealer om toleranse. Men kulturliberalistene glemmer andre halvdel av skriftet til Locke, der han setter grenser for toleransen. Opplysningsmannens viktige advarsler er blitt borte på veien, fra USAs uavhengighetserklæring, via FNs menneskerettighetserklæring, og frem til våre dagers masseimmigrasjon.

Lockes oplysning er ikke den sekulære fornufts lys, der jager det religiøse mørke væk. Det er omvendt. Det er det religiøse lys hos Locke, der jager det verdslige magtmisbrug ud af samvittighedens, frihedens og det religiøses anliggender.

Det er ikke naturressursene som har gjort europeerne rike, men vår frihet. Denne friheten, som springer ut av kristendommen, har skapt våre samfunn. Den blir ikke forstått eller verdsatt av islamske samfunn. Dessverre heller ikke lenger av toneangivende vestlige politikere og pressefolk, som euforisk åpner slusene for en intolerant religion som undertrykker både tanker og folk.

Konstantinopels dører åpnes

Når Locke snakker om trosfrihet, mener han trosfriheten for kristne. Han ville oppfattet det som absurd om Europa skulle åpne opp og tilrettelegge for islam:

It is ridiculous for any one to profess himself to be a Mahometan only in his religion, but in everything else a faithful subject to a Christian magistrate, whilst at the same time he acknowledges himself bound to yield blind obedience to the Mufti of Constantinople, who himself is entirely obedient to the Ottoman Emperor and frames the feigned oracles of that religion according to his pleasure”.

Liberalismens far, Locke, ville ha forbudt mesteparten av islamske trossamfunn. Isteden fylles Europa i disse dager av muslimer (utgjør 90 prosent av massemigrasjonen) samtidig som Europas politikere hevder det skal føre til fred og større forståelse mellom folkeslag. Mens politikerne lukker øynene for konsekvensene, flommer massemedia over av artikler som under (et lite utvalg som var synlig for nettsurfere i 2.5 time, 9. september):

Stordalen vil huse 5000 flyktninger - gratis

Kall det 100 flyktninger i 50 dager. Noen er bare skapt for god presse.

Aftenposten

Slik ser verden på syriske flyktninger. I mange land lyder landene med «høylytte krav» om å ta imot flere syrere, i andre land ikke

Skulle videre til Sverige: Nye flyktninger stanset i Danmark

En 17-åring krysser grensen til Ungarn. – Mamma og pappa solgte huset for at jeg skulle kunne reise til Europa  – Aftenposten ble med 17 år gamle «Hamza» på siste del av fluktruten fra Syria inn i EU.

Hundrevis av migranter og flyktninger har brutt seg ut av en leir i Ungarn

Stordalen vil huse 5000 flyktninger

Forsvaret tilbyr soveposer og gamle forsvarsanlegg – aldri så lite at det ikke kan brukes til noe

For å hjelpe flyktningene best mulig, må også norskopplæringen være på plass – pluss etpar ting til kanskje?

«Prisen for å redde livet til flyktninger er så lav at vi selvsagt bør gjøre det.»

Slik ser den brutale virkeligheten ut på tegningen til Sabaa (9)

«Flyktningene på togstasjonen i Budapest er blitt mine naboer.»

Barn på ti år kommer alene til Norge for å søke asyl – intet nytt under solen; på 90-tallet sendte den eritreiske overklassen barna sine til Skandinavia som «forsikringspremie», og fortsatt ønsker Europa å tro at de enslige barna sykler fra fjerne kontinent, gjennom land etter land…

tusenvis av barn flykter alene

Dagbladet

Den desperate faren rørte en hel verden. Nå er de i sikkerhet i Berlin

100 flyktninger nekter å gå av tog i Danmark. Politiet holder vakt

Vil åpne grensene – Jon Michelets løsning på «flyktningkrisa». Han har villet åpne grensene i flere tiår.

Det arabiske annerledes-landet som IS ikke har klart å rekruttere en eneste kriger fra. Slår knallhardt ned på «sekterisk hat» – en oppskrift alle europeere kan puste lettet ut av? eller skyldes det vel så mye det heldige sammentreff at Sultan Qaboos er homofil samt at flesteparten i Oman tilhører den tolerante ibadi-sekten innen islam?

TV-reporteren sendte den løpende flyktningen i bakken med et spark. Fikk sparken selv

Derfor er det ikke rart at syrerne har smarttelefon – de har kjøpt dem brukt, skjønner du… damage control fra MSM; syrere i flyktningeleire har et miserabelt liv, men det har sannelig mange mennesker f.eks i Nigeria og Chad som er rammet av Boko Harams terror. De har ikke smarttelefon… og har ikke rett på å «flykte» til tyske skattebetalere.

Tidligere Frp-politiker refser partiets flyktningpolitikk

Guttens tante sier familien drømte om å komme til Canada: – Faren deres ringte og fortalte at de var døde

Per Sandberg vil lukke Europa for asylsøkere

Sandberg vil lukke Europa

Andre er skapt for å være hakkekyllinger. Hva ville pressen vært uten dem?

VG

Her sparker TV-reporteren mot løpende flyktninger – løp fra politiet, spente ben på, og får det til å virke som om hun skjøt mot…

Annika seilte flyktning til Sverige – forferdelig at det er ulovlig å hjelpe mennesker i nød

Flyktninger nekter å forlate dansk tog. Vil videre til Sverige – risikerer å bli sendt tilbake til Tyskland

Flyktning til VG i Malmö: – Vi flyktet fra politiet i København. De sparket – ikke rart syrerene måtte flykte videre til Sverige.

Søstre flyktet fra IS-hovedstaden: Overvåking, våpen og piskeslag

Samir (24) og Shrook (20): Giftet seg i flyktningleir

Dansk avis: Mann spyttet på flyktninger

Stordalen om flyktninghjelp: – Ikke mulig å tjene penger på dette

 

 

2,5 timer, tre aviser

MSMs massemigrasjonsbølge – onsdag 9. sep. 2015 (kl. 05.58 – 08.25). I denne tidsperioden ville en nettsurfer møte artiklene over. Noen kom på nett før, andre noen dager etterpå. Selvsagt ikke uttømmende.