Nytt

Foto: Twitter

Morten Østergaard var inntil i dag leder for De Radikale, et parti som i mangt og meget ligner på norske Venstre. Men så dukket det opp en historie om en politiker som hadde tatt en partikollega, Lotte Rod, på låret. Hvem var det?

Sexisme har denne sommeren og høsten preget dansk politikk og marginene for feiltrinn er blitt små.

Da det viste seg at det var partilederen selv som hadde forgått seg, var det game over for Østergaard. Forventningspresset tilsier at formannen går foran med et godt eksempel. Her var det ingen pardon.

Lotte Rod hadde beskrevet verbale tilnærmelser og berøring. Ikke noe mer.Men når det var partilederens hånd, var fallet desto større.

Inn kommer Sofie Carsten Nielsen og tar over ledervervet.

Det er ikke første gang en sex-historie ødelegger en politisk karriere, men kan den også ødelegge et politisk parti, spør Berlingske.

En side ved saken er at det var Radikale Venstre som mente at utenriksminister Jeppe Kofod ikke burde bekle stillingen ut fra en sexhistorie han hadde med en pike på 15 i 2008.

De Radikale har i den seneste tid tordnet mod sexisme. Blandt andet da partiets ligestillingsordfører, Samira Nawa, sagde, at Jeppe Kofod (S) ikke burde være blevet udnævnt til udenrigsminister sidste år.

Det skyldes hans sag fra 2008, hvor han som dengang 34-årig havde sex med en dengang 15-årig pige ved et arrangement i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).

Kofod hadde sex med den purunge piken uten kondom. Piken ble funnet gråtende på sengen av sine jevnaldrende. Den kan minne om saken med Søkviknes i FrP.

Carsten Nielsen sier Lotte Rod hadde betrodd seg til henne. Hun visste godt hvem som tok henne på låret. Hun sier at saken ikke er over med dette. Sex-historier – helt ned på nivå med en hånd på låret eller bakenden – gjør at man kan holde det gående i lang tid. Hvis man vil.

»Lotte kom til mig i fortrolighed. Vi havde og fortsætter med at have samtaler.«

»Som politisk leder kan man fortsat komme til mig i fortrolighed i de her sager. Denne her debat er ikke slut med Morten Østergaard«, siger Sofie Carsten Nielsen.

 

Sofie Carsten vandt kampvalg over Lidegaard efter Østergaard-exit

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!