Nytt

Å være sekulær blogger i Bangladesh krever et mot vi vanskelig kan forestille oss. Den sjette bloggeren ble natt til torsdag hakket i hjel på åpen gate med macheter. Nazimuddin Samad, 28, var kjent for sin kritikk av radikal islam.

Han studerte jus ved Jagannath University og var på vei hjem etter kveldskurs da angriperne slo til.

His friends said that Nazim used to campaign for secularism on Facebook and was critical of radical Islamists. A day before the murder, he expressed concerns over the country’s law and order in a Facebook post.

Police said that the killers who came on a motorcycle first intercepted them and then attacked Nazim with machetes. At one point, he fell on the street and then the attackers shot him to confirm death before leaving the place.

Businessmen of the area closed the shops immediately after hearing the gunshots.

During the murder, the killers were chanting “Allahu Akbar,” police said quoting locals.

Angrepet skjedde på en travel gate, men likevel tør ikke folk å stå frem og rapportere det de så. Det gjør etterforskningen svært vanskelig. Det sier noe om hvor fryktet islamistene er.

Shamir Chandra Sutradhar, inspector (investigation) of Sutrapur police station, told the Dhaka Tribune: “Even though the spot was crowded at the time of the murder, they are not sharing any information with the police.

_89118611_160407061302_bangla_nazimuddin_samad_640x360_facebookpageofnazimuddinsamad_nocredit

Nazimuddin Samad var jusstudent.

http://www.dhakatribune.com/bangladesh/2016/apr/07/jnu-student-killed-suspected-militant-attack#sthash.E1wkNQzf.dpuf

BBC