Over hele verden kaller et samlet mediekorps Alternative für Deutschlands (AfD) leder Frauke Petry for høyreekstrem. Men er en slik etikett påklistret av journalister som både er politiserte og uten nevneverdige kvalifikasjoner noe å la seg belære av? spør Snaphanen.
 
Den canadiske journalisten Ezra Levant, som kanskje er mest kjent for å ha kjempet sammen med Mark Steyn for ytringsfriheten i sitt hjemland, har i den senere tiden fattet større interesse for Europa, og han viser en stor evne til å gripe fatt i og forklare vesentligheter.
 
Levant konstaterer at Petry besitter kvaliteter som er nyttigere for et land enn Merkel gjør: Ikke bare er hun høyt utdannet, hun har også brukt utdannelsen til å starte industriell virksomhet. Men fremfor alt har Petry fire barn, mens Merkel er barnløs – tilnavnet Mutti er altså misvisende.
 
Hvem av de to er minst troende til å gamble med landets fremtid?
 

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.