Over hele verden kaller et samlet mediekorps Alternative für Deutschlands (AfD) leder Frauke Petry for høyreekstrem. Men er en slik etikett påklistret av journalister som både er politiserte og uten nevneverdige kvalifikasjoner noe å la seg belære av? spør Snaphanen.

Den canadiske journalisten Ezra Levant har i den senere tiden fattet større interesse for Europa, og han viser en stor evne til å gripe fatt i og forklare vesentligheter.

Levant konstaterer at Petry besitter kvaliteter som er nyttigere for et land enn Merkel gjør: Ikke bare er hun høyt utdannet, hun har også brukt utdannelsen til å starte industriell virksomhet. Men fremfor alt har Petry fire barn, mens Merkel er barnløs – tilnavnet Mutti er altså misvisende.

frauke-petry-og-angela-merkel

Hvem av de to er minst troende til å gamble med landets fremtid?

Kanskje er det fordi Petrys CV kunne få henne til å fremstå som en særdeles seriøs politiker at de skitneste tricksene i verktøykassen brukes mot henne.

Men vil tyskerne la seg lure helt frem til forbundsdagsvalget i 2017?