VG gjør et nummer av at det er flest Fremskrittspartivelgere som mener at Odins soldater øker tryggheten i gatene.

Det faktum at politiet er underbemannet rundt om i landet er ingen stor sak i riksmedia. Hvem som støtter at fienden, IS, patruljerer gatene i Norge, ser heller ikke ut til å være spesielt interessant.

Det som er suspekt for mediehusene er at nordmenn faktisk uttrykker motvilje mot det multikulturelle samfunnet. Det er verdt å merke seg at ca to av tre Fremskrittspartivelgere ikke synes Odins soldater øker tryggheten.

– Hvorfor tror du det er flere i Frp enn andre partier som mener Odins soldater gjør gatene tryggere?

– Det er tilfeldig, sier Nesvik.

– Tror du det er folk i Frp som mener det er behov for en slik gruppe?

– Nei. Mitt utgangspunkt er at det er politiet som skaper trygghet i gatene, sier Nesvik.

—-

Men Odins soldater har stor støtte blant regjeringspartiet Frps velgere: 37 prosent av de som vil stemme Frp dersom det var stortingsvalg i morgen, svarer at tryggheten øker når Odins soldater går rundt i gatene. Frp er det eneste partiet hvor flere sier gruppen øker tryggheten, enn at den reduseres.

Frp logo

ANNONSE

VG

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629