Sylvi Listhaug har allerede to små barn hjemme og venter sitt tredje. Hun burde få slippe å forholde seg til masete og sutrete barnevoksne som SVs Nicholas Wilkinson. Han er 1. kandidat for SVs Stortingsliste for Akershus, men er det dette nivået vi ønsker å stemme inn på Stortinget? Har vi ikke allerede nok av unger der som løper rundt i gangene for å fange Pokemon?

Nicholas Wilkinson trodde han kunne irettesette Sylvi. I en kommentar i Aftenposten skrev han:

Det er nok nå, Sylvi Listhaug. Tenk på hvilke konsekvenser ordene dine kan få

Man burde kanskje bare overse det, akkurat som man gjør med småunger skriker og bærer seg. Hvis man ikke viser noen interesse, så går som regel slike trassanfall over av seg selv.

Hat og vold har aldri dukket opp fra ingenting, skriver Wilkinson. Har det ikke? Wilkinson mener nok at alle er født snille og gode, eller ihvertfall at de helst vil være det bare de får sjansen. For Wilkinson mangler livserfaring. I hans naive verden er det bare pusekatter og kosekaniner og sånt. Ikke noen som er ute for å ta deg – bare fordi de kan. Eller vil.

Ingen vil angripe et annet menneske med mindre de føler at det mennesket er så farlig, ondt eller skremmende at det må fjernes.

Har du hørt sånt sludder? Og dette nivået av menneskelig forståelse ønsker seg altså en plass på Stortinget?

Wilkinson mener at det er greie norske jenter som Sylvi som maner fram hat og vold.

Statsråd Sylvi Listhaug har sagt at folk som flykter fra krig og tortur nærmest «bæres inn på gullstol», at de som ønsker å være gode mot asylsøkere er «godhetstyranner» og hinter til at du ikke er norsk om du ikke spiser grisekjøtt.

Ooooo, så hatefullt. Og så feil gjengitt. Wilkinson gir seg ikke:

Listhaugs ord skaper stor glede hos noen. Hun pisker opp stemningen hos folk de færreste vil møte ute på gaten en sen kveld.

Hm, jeg tror ikke så mange er redde for Odins soldater, jeg. Jeg vet at jeg ville følt meg tryggere en sen natt på Gjøvik busstasjon med Odins soldater enn med de nyankomne som Wilkinsons hjerte sikkert banker varmt for.

12764518_1560753990903966_7701924887237978877_o

Tegning av Thomas Knarvik

Listhaug skaper glede hos «de onde». Da må hun være ond selv. Det er Wilkinsons enkle konklusjon. Selv terrorangrep og Utøya greier han å blande inn i et innlegg om Sylvis «farlige ord». Og jammen greier han ikke å blande inn oss «svært langt til høyre» også! Det blir for drøyt.

For Listhaug er ikke hvem som helst. Hun er en politisk leder. En leder som åpenlyst hylles av grupper som er svært langt til høyre, som Odins soldater, og refereres på nettstedet Document.no.

Men Aftenposten, Dagbladet, VG, NRK, Nettavisen osv. De refererer aldri til Sylvi Listhaug? Nå er ikke vi i Document så kjente for å hylle folk, men det er tydeligvis nok at vi refererer til Sylvi for at hun skal bli et enda ondere og farligere menneske. Ojoj.

Nicholas Wilkinson skriver at han er homofil og at han føler seg trygg. Tryggere nå enn på 1600-tallet. Vel, det spørs vel hvor du er Nicholas? Du er trygg blant oss «onde» for vi er overhodet ikke interessert i ditt sexliv. Eller hvem du gifter deg med. Men kanskje du bør sjekke hva mange innvandrere mener om homofili? Se hvor trygg du er på Grønland hånd i hånd med den siste flammen? (Tips: Se opp for «parkeringsvaktene» det kan hende at de har meninger om homofili også). Det burde være en passende lakmustest.

Nicholas Wilkinsons innlegg i Aftenposten var så dårlig at avisen burde ha holdt seg for god til å trykke mølet. Jeg kommer i farten ikke på et mer dekkende ord enn møl. Beklager det.

Men det er en grense for hva Sylvi Listhaug kan la passere av en politikerspire som Wilkinson. I et tilsvar setter hun ham så på plass at vi er sikre på at han måtte legge seg uten kveldsmat. For Sylvi er voksen og har barn. Hun gjenkjenner trass og sutring når hun ser det. Og er det noe verden savner i dag så er det voksne mennesker som våger å si «nei, nå holder det, opp på rommet ditt».

I et innlegg som oser av troen på at han er moralsk overlegen meg og resten av høyresiden i norsk politikk, har han kokt sammen en suppe.

Sylvi er snillere i ordbruken enn meg. Suppe er sikkert mer dannet enn møl. Hun så den samme assosiasjonstilgrisingen:

Han insinuerer at jeg har ansvar for uttalelser fra høyreekstreme og nevner i samme åndedrag grufulle terrorangrep som settes i sammenheng med dette.

Det har nærmest gått sport i å misforstå meg og vri og vrenge på det jeg sier. Kritiser meg gjerne, også du Wilkinson, men gjør det på basis av det jeg faktisk sier og mener, ikke legg ord og holdninger i min munn.

Listhaug ramser så opp alt som er feil i Wilkinsons innlegg. Det er mye å ta av. Hun ser også hvor Wilkinson og hans like kommer fra:

Det siste året har innvandringsdebatten gått vekk fra SVs og Wilkinsons premisser, og det gjør selvsagt vondt for dem.

Og Sylvi minner samtidig om at hans SV-kollega Audun Lysbakken ifjor høst uttalte at Sverige var Europas ”lyspunkt”. (Det må være lysglimtene fra alle eksplosjonene i Gøteborg og Malmø). Sylvi ser barnet Wilkinson som skrikende veiver rundt med armene etter at han har kastet smokk og bamse ut av barnevogna:

Skal vi ha en reell politisk debatt om disse temaene, må man kunne forvente mer av en stortingskandidat enn at han bevisst misforstår en rekke av mine utsagn utelukkende med agenda for å stemple meg som ”hatefull”.

Det er nok tull nå, Wilkinson. På tide å bli voksen.

Gudskjelov at vi fremdeles har noen voksne i dette landet.

Aftenposten

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂