Det er utrolig hvor mye nazi-støv som virvles opp hver eneste gang noen andre enn gatas venstre-parlament og deres allierte i moskeene forsøker å erverve gategrunn i norske byer. De røde partier og deres venner i mediene står alltid parat til å nazifisere ethvert tilløp til organisering blant nordmenn som kan oppfattes som innvandringskritisk. Vi har sett det både med Norwegian Defence League (NDL) og med Pegida.

Jakten på personer med frynsete fortid starter så snart man lukter at en gruppe nordmenn organiserer seg for å demonstrere mot samfunnsutviklingen og konsekvensene av den hodeløse innvandringspolitikken. Hensikten med den grovmalte nazifiseringen er selvsagt å skremme enhver normal borger fra å ta del i noen som helst organisert motstand mot galskapen som foregår. Nazisme er en effektiv merkelapp fordi den er totalt frastøtende; ingen ønsker å knyttes til nazismens forkvaklede menneskesyn.

Siste gruppe ut er Odins soldater. Det er blitt påpekt gang på gang at den finske grunnleggeren er nynazist. Slik oppnår man det man vil; den vanlige borger blir skeptisk og tar sannsynligvis avstand. I tillegg blir det vanskeligere å holde en gruppe samlet når gruppen konfronteres med sympatier i rasistisk og nazistisk retning. Det er derfor ikke overraskende at det nå meldes om splittelse og full krig innad i Odins soldater.

Man kan mene mye om Odins soldater, men det er både løgnaktig og grov hersketeknikk å antyde at medlemmene generelt har nazi-sympatier.

Å sammenligne Odins soldater med Soldiers of Aallah (med utspring fra Profetens Ummah) er en annen hersketeknikk som er himmelropende falsk.

Torsdag spurte Adresseavisen fem trønderske Odin-soldater om hvorfor de var blitt medlemmer av gruppen. Bortsett fra et anonymt medlem var svarene formulert slik at de fleste lovlydige borgere kunne skrevet under på dem. Og selv den anonymes svar må man lese som et utrykk for generell motstand mot innvandring til Norge, ikke mot noen folkegruppe per se.

Harald Andresen (70) fra Rissa:

– Jeg ble medlem fordi vi ønsker trygghet, spesielt for våre barn og ungdommer. Først og fremst vil jeg vise støtte til gruppa, men jeg kunne nok ha tenkt meg å være med å patruljere.

Robin Hovdal (22) fra Kvål:

– Det virker som et smart, bra og positivt opplegg. Jeg har ikke begynt å patruljere, men det er planen å gjøre det i Trondheim. Foreløpig er jeg bare med i støttegruppa.

Erlend Dahle (31) fra Trondheim:

– Jeg ble med fordi jeg synes ikke politiet gjør en god nok jobb, de trenger kanskje litt hjelp. Men det er ikke meningen at de skal ta over politiet sin jobb.

Anonym mann (30), opprinnelig fra Rissa:

– Jeg er medlem fordi jeg er imot alle innvandrere som kommer til Norge. Jeg ble meldt inn av en kompis, og tenkte at det var greit å være med. Jeg vil ikke patruljere selv.

Gøran Jonassen (37), Klæbu:

– Jeg fikk invitasjon fra en kamerat, og noen av synspunktene de har, mener jeg er gode, som det å stille opp frivillig og gjøre folk tryggere. Det er ikke akkurat negativt, slik som det fremstilles. Jeg kommer ikke til å gå i gater selv. Jeg vil bare vise min støtte. Inntil det motsatte er bevist, må de få gjøre det samme som natteravnene, så lenge det ikke medfører noe ulovlig.

Det er en uendelighet mellom ønsket om å gjøre en innsats for barn og ungdommers trygghet kontra forsvar av barbari, slik Ubaydullah Hussain, talsmann for Profetens Ummah, uttrykte i fjor til Nettavisen. Der svarte han på hvorfor det er greit å gjøre kvinner til slavinner, og i Aftenposten ble han som IS-sympatisør konfrontert med rapporter om «halshugging, korsfesting og avkappede hoder som henges på stolper». Hussains svar var at «enkelte lovbrudd i islam medfører dødsstraff».

Tirsdag sammenlignet Aps Hadia Tajik Odins soldater med islamister og sa at det er – som om islamister skal uniformere seg, ta til gatene og kalle seg natteravner .

Tajiks sammenligning er tvers igjennom falsk, for hun vet at islamister ønsker sharia-lover, og et grunnleggende trekk ved disse lovene, foruten barbariet, er et skarpt juridisk og sosialt skille mellom kvinner og menn. Kvinner er i realiteten mannens eiendom og nyter langt færre rettigheter enn ham. Kvinners lodd er gjennom hele livet å være underlagt en mannlig verge. Kvinner skal helst ikke ferdes alene utenfor hjemmet, og ikke uten vergens samtykke – og slett ikke nattestid. Kvinner er dessuten underlagt strenge restriksjoner når det gjelder både oppførsel og påkledning.

Så kanskje Aps nestleder ønsker å utdype noe for de trønderske Odin-soldater? De lurer muligens på hvorfor Ap-politikeren setter dem i bås med kjønnsfascister når de aldri har ytret noe i retning av påbud rundt kvinners påkledning eller deres begrensede rett til å ferdes ute – heller ikke nattestid. De skal visst tvert imot ha en intensjon om å hjelpe kvinnene trygt hjem om natten.

 

hadia tajik