Nytt

Kommunalråd Marie Östh Karlsson i Mölndal uttaler seg om drapet på den 22 årige kvinnen som ble drept på et asylmottak i kommunen. Hun kan ikke la være å tenke på ugjerningsmannen. Det finnes et menneske bak udåden. En kvinne er stukket ihjel med kniv. Umiddelbart utrykkes det sympati med ugjerningsmannen. Slik vises humanitet i den humanitære stormakten. Den er grenseløs, den også.

– Det är tråkigt och traumatiskt för alla, speciellt för familjen, men också för arbetskamraterna naturligtvis. Sen kan jag inte låta bli att låta tanken gå till mannen som gjort dådet, det är också en människa bakom, säger Mölndals stads kommunalråd Marie Östh Karlsson.

Også Sveriges Rikspolischef Dan Eliasson syntes synd på morderen. Han uttalte til SVT:

«Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga.”

Dan Eliasson

Dan Eliasson med sympati for både drapsmann og offer.

Mölndalsposten  Snaphanen