Thorbjørn Berntsen som er Ap-veteran og tidligere statsråd ønsker å oppdra folket. I en alder av 80 år er han sikker på at grensene til Norge skal stå vidåpne. Menneskheten er ett, og barnelikene flyter rundt i Middelhavet. Flyktningene skal inn i Norge, ikke sendes ut fra Norge. Folket må oppdras til å forstå dette.

Språkbruken er like ufin som før. Hvordan det står til med vettet er et annet spørsmål.

– At Listhaug kommer med uttalelser som at asylsøkere ikke skal bæres inn på gullstol går ikke an når drukna småunger flyter rundt i Middelhavet, sier han.

—-

– Det dreier seg om mer enn at nordmenn kan miste litt av sjuketrygda si, nemlig det lengre perspektivet. Det vil være klimaflyktninger i tillegg til de som er utsatt for død og fordervelse i Syria. Vi må oppdra oss selv til å akseptere at vi menneskeheten er ett. Vi kan faen ikke holde på sånn som nå, sier han.

Dagbladet

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629