Innenriks

Thorbjørn Berntsen som er Ap-veteran og tidligere statsråd ønsker å oppdra folket. I en alder av 80 år er han sikker på at grensene til Norge skal stå vidåpne. Menneskheten er ett, og barnelikene flyter rundt i Middelhavet. Flyktningene skal inn i Norge, ikke sendes ut fra Norge. Folket må oppdras til å forstå dette.

Språkbruken er like ufin som før. Hvordan det står til med vettet er et annet spørsmål.

– At Listhaug kommer med uttalelser som at asylsøkere ikke skal bæres inn på gullstol går ikke an når drukna småunger flyter rundt i Middelhavet, sier han.

—-

– Det dreier seg om mer enn at nordmenn kan miste litt av sjuketrygda si, nemlig det lengre perspektivet. Det vil være klimaflyktninger i tillegg til de som er utsatt for død og fordervelse i Syria. Vi må oppdra oss selv til å akseptere at vi menneskeheten er ett. Vi kan faen ikke holde på sånn som nå, sier han.

Dagbladet