Innenriks

VG har startet valgkampen og kjører frem Jonas Gahr Støre som det gode menneske som vil redde verden. Nå trår han til for båtflyktningene i Middelhavet. Typisk nok slipper å svare på et eneste kritisk spørsmål.

Støre har lagt seg til en snikk-snakk-metode som mediene kjøper. «Det kreves tiltak på mange fronter» er den type svada Støre slipper unna med. Er det noe svar?

Videre får han lov til å si «Det er viktig å understreke at det ikke handler om å hjelpe folk til å ta seg over Middelhavet, men å håndtere tragedien ved at så mange begir seg ut i synkeferdige skip, sier Støre». Siste ledd slår ihjel den første: Det er nettopp det Støre går inn for: Å redde så mange som mulig vil si å hjelpe folk til å ta seg over Middelhavet. Hva annet kan det bety?

Det er ikke en novise som har skrevet dette, men Alf Bjarne Johnsen, en av VGs mest erfarne.

Tittelen «Støre ber Solberg hjelpe båtflyktningene» får frem hvem det er som er god og hvem det er som er sinke. Det er helt omkostningsfritt fra opposisjon.

 

           – Hvordan kan Norge hjelpe best, etter din oppfatning?

– Dette er ikke enkelt. Det kreves tiltak på mange fronter, mot stater i oppløsning, og mot menneskehandel. Men det som står på nå, er en humanitær katastrofe med båtflyktninger vi ikke har sett maken til siden i Sør-Kinahavet for 30 år siden. Det er viktig å understreke at det ikke handler om å hjelpe folk til å ta seg over Middelhavet, men å håndtere tragedien ved at så mange begir seg ut i synkeferdige skip, sier Støre.

Han viser til at Norges Rederiforbund og de humanitære organisasjonene nå uttaler seg helt likt:

– Noen av Rederiforbundets medlemmer står midt oppe i dette, og myndighetene bør nå komme på banen for å hjelpe dem. Jeg tror at Stortinget vil stille opp bak ethvert tiltak som kan støtte Italia nå, sier Ap-lederen.

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/stoere-ber-solberg-hjelpe-baatflyktningene/a/23437929/