Nytt

Narrativet om de mislykkede, flakkende og narkomane som ‘falt inn i ekstremisme’ faller på tekniske bevis: Eksperter i toksikologi har tatt blodprøver av samtlige ni terrorister fra terrorangrepene i Paris 13de november 2015 og har ikke funnet spor etter noe narkotisk stoff, ei heller alkohol.

20160105PHOWWW00050

Det var å forvente at historien om radikaliseringen, av de som ble terroristene av 13de november skulle handle om at de var langere, dopmisbrukere og mislykkede, søkende mennesker som mer eller mindre ‘tilfeldigvis’ falt inn i ekstrem islam som tok dem med i et uunngåelig dragsug. Gjentatte intervjuer med lokale i Molenbeek, der flere av terroristene kom fra og fra bygården Saint-Denis har bekreftet de vestlige journalistenes tese om at terrorisme er tapernes endestasjon. At det nå viser seg at de også på personlig plan, over lang tid har overholdt islamsk lov om ikke å innta alkohol eller narkotika, strider imot all tale om at jihad er det overfladiske resultat av mislykkede menneskers fritidsproblemer.

De påviste koblingene til narkotika har handlet om salg av narkotika, og media har derfra fart med harelabb og konkludert med at dette gjør dem til klassiske nytelsessyke kriminelle som bare har erstattet jihad med gangstervold. Men det viser seg nå altså at salg av narkotika kun har vært en del av finansiering av terroren. Det avtegner heller et bilde av personene bak terroren som tydelig motiverte og kalkulerende; som Allahs profesjonelle soldater.

Le Figaro