Nytt

Det arresteres stadig personer som knyttes til nettverket bak terroren i Paris og Brussel. Fredag ble tre personer fremstilt for en britisk domstol tiltalt for å ha villet forsyne en av Paris-terroristene, Mohamed Abrini, med tusenvis av pund.

Mr. Ali Ahmed, a U.K. national, and Mr. Boufassil, a Belgian citizen of Moroccan descent, appeared briefly at London’s Westminster Magistrates Court for a preliminary hearing. Alongside them in the dock was Mr. Boufassil’s 29-year-old sister, Soumaya, who faces a separate terrorism charge with Mr. Ali Ahmed, related to her attempts to travel to join Islamic State in Syria.

All three are residents of Birmingham, England’s second-biggest city, according to court filings.

De nasjonale grensene eksisterer ikke for terroristene. Birmingham er en by hvor muslimer utgjør et eget samfunn, på samme måte som Molenbeek i Brussel. Der hvor de får optimale forhold er det heller ikke lett for politiet å finne ut av hva som skjer. Det finnes mange måter å dekke seg på når man opererer i en annen kulturell kontekst, og hvor lojaliteten til gruppen er sterkere enn til staten.

The prosecutor said in court that Mohammed Ali Ahmed and Zakaria Boufassil, both 26 years old, arranged to provide thousands of pounds in cash to Mohamed Abrini, who is alleged to have played a central role in the terrorist cell that struck the French and Belgian capitals. Authorities accuse the two men of agreeing to provide money for a purpose they knew was likely terrorist-related, the prosecutor, Carolyn Oakley, said.

Avsløringene av nettverket forteller oss at politiet ikke har kontroll, de vet ikke hva som foregår. Etter Paris fredag 13. november trodde man at det var en mindre gruppe. Men jo mer vi får vite, jo mer forgrenet er nettverket:

Det er annen eller tredje generasjon marokkanere som skulle vært franske eller belgiske, men tvert imot har vedt seg mot fødelandet. Fødelandet betyr ingenting. De drar på jihad, og vender tilbake for å føre krig mot fødelandet. De kan trekke veksler på landsmenn og trosfeller over hele Europa. De bor i enklaver hvor politi og myndigheter ikke har innsyn og hvor heller ikke befolkningen tyster på dem.

Vi ser en dynamikk hvor jihad har slått rot i Europa. Selv om IS skulle bli slått på slagmarken i Syria og Irak vil jihad i Europa fortsett.