Alt er Vestens skyld. Typisk, dette hevder venstresiden mht Midt-Østen, tildels KrF ledelsen likeså. Det forfeilede argumentet er at historisk var det Vesten som fastsatte grenselinjene innen regionen. Uten hensyn til eller innsyn i (om det dengang overhodet var mulig) angående religion, stammer og deres forskjellige kulturer. Dette konstrueres nå til vårt ansvar for å forklare mange oppfarende analfabeter, stor fattigdom, krig, undertrykkelse og allslags grusomheter. Altså, vi nordmenn skal påta oss medansvar for – ja sågar gjøre rett for oss – uten engang å ha deltatt.

Dessverre, den middelalderske kulturen og islam forklarer det meste, både før og etter at vestlige stormakter begynte å operere i dette geografiske området. Jeg spør, har Vesten, og vi nordmenn, et reelt ansvar for hva våre forfedre gjorde eller ikke gjorde i sin tid? Nei, like lite som vi som vikingenes etterkommere idag har ansvar for deres plyndringer av de britiske øyer og deler av Europa for 1000 år siden.

Men ta et nyere historisk eksempel: Hitler var en forrykt, maktsyk diktator som påførte oss en forferdelig verdenskrig, med konsekvens 100 millioner drepte? Skal vi derfor idag holde tyskere til ansvar for hans politikk? Nei, iallfall holder jeg ikke dagens tyskere til ansvar for Hitler. Gjør du? Poenget er, hver generasjon må svare for seg selv. Ellers blir det aldri fred på jorden.

Blodhevn er dessuten avleggs i vår del av verden, og vi har ingenlunde ansvar for et mindretall, sikkert, av radikale muslimers hat, steining, og annen primitiv oppførsel. Men som presist påpekt av Hanne Skartveit i VG nylig, ansvar har islam og muslimene selv. Letes det etter «skyldige» finnes disse blant muslimenes lokale regionale ledere – enten religiøs-fanatiske eller kun egoistisk maktsyke.

Det er forresten typisk, også, for venstresiden å skape ofre, noen vi skal synes synd på. Slik at de selv kan tilskrives, ja fremstå «forståelsesfulle» og med «godhet». Så stem på oss, de humanitære.. Dette er et gammelt triks som kynisk anvendes til «selvforsvar». Ikke minst mht deres misbruk av fellesskapets midler, og til pressestøtte og annen ensidig propaganda for deres vei og tro: Påståelig den eneste farbare…

Denne påstanden om «ansvar» søkes bevist gjennom utvalgte eksempler: Kapitalistene utnytter oss, vesten utnytter u-landene…Nei, handel er generellt samfunnsmessig fremmende for utvikling, i alle deler av verden. Og har vært det siden tidenes morgen. De som hevder noe annet snakker mot bedre vitende eller – er rett og slett uvitende. Jeg sa ikke dumme, men uvitende – eller som strutsen, med hodet i sanden. Det er forøvrig velkjent at måten å forhindre krig på er nettopp stor samhandel og gjensidighet land imellom. Forholdet mellom super-maktene USA og Kina er et godt eksempel, hvorved de økonomisk er blitt så avhengige av hverandre, at krig blir til en «avskrekkende» felles katastrofe.

Så hvorfor skriver jeg dette? Fordi vi har en sivilisasjonskonflikt i Europa. I denne situasjonen har mange kynisk spilt på – utfra en «enn så lenge» norsk protestantisk samvittighet – at vi skylder verden noe. Nei, vi skylder ikke annet enn vanlig mellom menneskelig hjelp, i den grad den fortjenes. Ikke carte blanche, og ikke gjennom masse-bosettelse her til lands. Men uansett sted, vår hjelp må begrenses til midlertidig hjelp-til-selvhjelp, ikke gratis vedvarende understøttelse. Den som ikke arbeider, spiser ikke, står det i Bibelen. Da vi nordmenn emigrerte til Amerika måtte vi greie oss selv, fra første dag av. Ingen penge-støtte, ikke støtte i det hele tatt. Og vi måtte arbeide, og ble til integrerte amerikanere, sågar stolte sådanne – i takknemlighet til det land som tok imot oss.

Krav-mentaliteten til mange av våre nye nordmenn er derimot utakk. Dessverre, de er oppmuntret til kravstorhet av norske fjotter. Jeg minnes ofte «sosial-demokraten» Kennedy som sågar i sin valgkamp sa: «Spør ikke hva Amerika kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for Amerika». Tenk noe lignende sagt av en norsk sosial-demokrat idag. Som urealistisk oftest ønsker Staten velkommen både som allmektig arbeidsgiver og som omni-forsørger.

Jeg klandrer sterkt «pretenderende» Ap politikere, og nå også et Høyre ledet av Erna Solberg. For ikke helt utvetydig å ha klargjort at vinter-pregede Norge aldeles ikke er et tropisk ferie-paradis, et sted med gratis melk og honning. Den innvandrings-innstramming Stortinget har bestemt, er for lite, for sent. Penger kan misbrukes, mat-kuponger er det essensielle og det humanitære. Det i tillegg til midlertidig husly. Og med våre helt selvfølgelige norske krav: lovlydighet, arbeide og respekt for vår kultur. Gratis-passasjerer er ikke velkommne, så enkelt er det. Bare vent, slik blir det. Rett og slett fordi dette, det helt naturstridige, ikke er bærekraftig på sikt.

Å ødelegge landet for politiske makts skyld er lite ærbart, samt skremmende uintelligent. Godhetstyrraniet vi lider under – enkelt sagt – vitner mest om uforstand og hovmod. Husker dere den uansvarlige politiker-diskusjonen tidligere iår, om 10,000 eller 8000 «lotto»-heldige syriske innvandrere? At noen påpekte, uten å bli hensyntatt, at med de samme pengene kunne vi hjulpet langt mer enn 100,000 virkelige fattige, i leire nær der de bor etc. Som alle vil trenges til Syrias gjenoppbygging. Oljepengene synes å gjort oss svulstige og overmodige. Knapt annen god forklaring finnes. Også Romerriket gikk til grunne. VÅKN OPP, NORGE: Følg nå etter det langt mer pragmatiske, nasjonale og viljesterke Danmark. Ellers blir vi, som det ulykksalige Sverige.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.

bombe

Er all krig og nød i Midtøsten vår skyld? 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂