Nigel Farage fillerister eurokratene i EU-parlamentet den 2. desember for deres planer om å betale Tyrkia 3 milliarder euro for å bringe migrantstrømmen ned på et håndterbart nivå.

Lederen for United Kingdom Independence Party (UKIP) taler uten det sedvanlige glimtet i øyet. Kanskje er det Paris som har kastet en mørk skygge over humøret hans også. Det er med bitterhet han konstaterer at det i Schengen-sonen er «fri flyt av kalasjnikover».

Tyrkia har ikke gitt noen garantier, sier Farage. Og hva kan hindre dem i å kreve 3 milliarder euro til om ett år?

Farage mener at det å sette EU-døren på gløtt for Tyrkia er galskap:

And they’ve managed to persuade you, whatever the Commissioner says, into offering them by October next year visa free access for 75 million people whose average GDP income is half that of the poorest EU Member State. I guess what you’re doing is you’re saying is that the way we will stop illegal immigration, a country whose 97 percent of land mass is in Asia, apparently you want to join Europe. It is a country that appears to be keener on bombing the Kurds than it is on taking on ISIS.

På spørsmål fra salen om hvem i regionen man kan alliere seg med for å bringe migrantstrømmen under kontroll, svarer Farage at man må erkjenne sine tidligere feilgrep og ordne opp på egenhånd, heller enn å la andre gjøre det for seg. Den australske asylpolitikken virker, og kan fritt kopieres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂