Nytt

Pundet falt da de siste meningsmålingene viste at Leave-siden tok ledelsen. Målingene er gjort for den blodrøde og EU-vennlige avisen The Guardian. Ooooh – that must have hurt!

Det har vist seg å være en dårlig strategi å gjøre narr av brexiterne. Skremselspropagandaen er for mange nærmest en oppfordring for irriterte briter til å rope «bring it on!».

Men meningsmålingene er ikke til å stole på. Det viste seg til gangs ved parlamentsvalget ifjor da samtlige tok feil. Dette skyldes delvis at utvalgene er skjeve og delvis at folk stemmer noe annet enn hva de oppgir.

Dette er det vanskelig å kalkulere med i modellene når utvalgene på noen tusen skal gjøres representative for hele befolkningen.

Nyheter om det kommer fire millioner EU-migranter til Storbritannia de neste årene har gjort sitt. I tillegg til bilder av båter fulle av folk som forsøker å snike seg inn i landet via Den engelske kanal. Mange mener at landet vil ha mindre kontroll over innvandringen hvis de forblir i EU.

34CC8E5500000578-3617421-The_latest_ICM_poll_for_the_Guardian_revealed_a_huge_change_in_t-m-32_1464707069825

Det var mange som så utvekslingen mellom Ed Miliband (Remain) og David Davies (Leave) i debattprogrammet Question Time:

Mr Miliband said: “Today you’re saying we should we like Switzerland or Norway but not really like Norway or Switzerland.

“Is it some kind of unique status that only Britain is going to have? You can’t actually tell us the country we’re going to be like.

“Which country would it be like? Just tell us the country. Canada? Albania? Norway? Switzerland?”

But to huge applause from the audience Mr Davis responded: “The country we’re going to be like… is Great Britain!”

The Guardian    Daily Mail