Nytt

USA har lenge skrytt av at koalisjonen mot IS omfatter et bredt knippe land hvorav flere arabiske. Men sannheten er et Jordan, Saudi-Arabia og Qatar i all stillhet har trukket seg ut. De er mer opptatt av å bekjempe Houthi-militsen i Jemen. Krigen mot IS er således blitt Vesten mot jihadistene, akkurat slik IS påstår.

Det er et kort som har resonans i Midtøsten langt utenfor IS’ rekker.

Utviklingen den siste tiden bare understreker tendensen: Frankrike har trappet opp bombingen, Storbritannia vedtok denne uken å utvide bombingen til Syria og Tysklands nasjonalforsamling stemte for å sende en fregatt, Tornado-fly og et tankerfly til Syria. IS vil utnytte disse fakta for hva de er verdt.

 

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-air-strikes-west-stands-alone-in-anti-isis-alliance-as-regional-partners-slip-away-a6761076.html