Et offer for bombingen i Idlib. Foto: AFP/Scanpix

En internasjonal hjelpegruppe sier at situasjonen i Syrias Idlib-provins er på bristepunktet etter flere uker med bombing.

International Rescue Committee (IRC) sier at fortsatt krig kan føre til at så mange som 400.000 mennesker flykter de neste par ukene.

Etter flere ukers bombing innledet syriske styrker i forrige uke en bakkeoffensiv i de sørlige og østlige delene av provinsen. Titusener av mennesker flyktet dermed fra sine hjem.

FNs kontor for samordning av humanitære saker sier at over 235.000 mennesker er drevet på flukt mellom 12. og 25. desember. Mange av dem rømte fra byen Maaret al-Numan, som syriske styrker har rykket fram mot de siste par dagene.

Lørdag meldte Syrian Office for Human Rights Watch om sammenstøt sørøst i Idlib og et flyangrep som la et bakeri i ruiner.

Rehana Zawar, som er IRCs direktør for det nordvestlige Syria, sier at den opprørskontrollerte enklaven allerede er midt i en humanitær krise.

Om krigshandlingene fortsetter, mener han at 400.000 mennesker kan bli fordrevet fra sine hjem.

Dermed ville tallet på fordrevne i provinsen stige til over en million i en provins med 3 millioner innbyggere. Mange av dem er flyktninger fra andre deler av Syria som har kommet dit i løpet av den ni år lange krigen i landet.