Vær forsiktig med hva du ønsker, det kan gå i oppfyllelse. Venstresiden har hele tiden hatt en drøm om at Vesten skulle bli satt på plass. Derfor har den konsekvent vært mot vestlig engasjement i den muslimske verden. Nå kan vestlige medier triumferende notere nederlagene. Men samtidig har seieren en bitter smak. Midtøsten går i oppløsning og innbyggerne strømmer til Europa. Hva skyldes nederlagene? Kan det ha noe å gjøre med samfunnene Vesten forsøkte å forbedre? I så fall - hva er det som får oss til å tro at de som kommer hit skal bli annerledes enn det de rømte fra? Eller betyr integrering i dag i virkeligheten noe helt annet; at vi skal bli som dem?
For å lese denne artikkelen nå, må du bli abonnent eller logge inn hvis du allerede er. Artikkelen blir forøvrig frigitt 24 timer etter publisering.