Nytt

Den ukontrollerte masseinnvandringen til Tyskland av det som i hovedsak er unge muslimske menn, forsterker den politiske polariseringen av landet, og revitaliserer den anti-islamske bevegelsen Pegida.

Pegida har en tid slitt med oppslutningen om sine mandags­demonstra­sjoner etter at den kvinnelige forgrunns­figuren Kathrin Oertel angret og trakk seg, mens hennes mannlige motstykke Lutz Bachmann lagde skandale ved å la seg fotografere poserende med Hitler-bart.

De siste ukenes ekstreme tilstrømning av asylsøkere har imidlertid fått flere demonstranter ut på gatene i Dresden. Gårsdagens protestmarsj dertilbys trakk etter reporternes estimater mellom 7.000 og 9.000 mennesker (Bild sier 10.000), og den for åtte dager siden omtrent samme antall – samt 200 motdemonstranter.

AFP skriver at Pegidas nye leder Tatjana Festerling omtalte statsminister Angela Merkel som «den farligste kvinnen i Europa».

PEGIDA leader Tatjana Festerling told a rally of thousands of supporters in the eastern city of Dresden that Merkel’s policy of welcoming refugees had turned Germany into a «gigantic camp in the jungle».

Festerling, who came fourth in Dresden’s mayoral elections in June with 10 percent of the vote, denounced Merkel as «irresponsible» describing her as «the most dangerous woman in Europe».

At the latest in a series of weekly rallies, Festerling accused Merkel of deliberately refusing to «protect Germany’s borders».

Die Zeit opplyser at noen av Pegida-demonstrantene hadde laget symbolske galger til Angela Merkel og hennes visestats­minister Sigmar Gabriel – en smakløshet som uten mer enn pliktmessig avstandtagen er blitt flere politikere til del gjennom årenes løp (eksempelvis Thatcher), men som likevel skjærer i øynene med tanke på Pegidas erklærte ikke­volds­linje.

pegida-symbolsk-galge-merkel-gabriel

Stuntet synes uansett å bekrefte at Merkel ved å åpne dørene til Tyskland for mange mennesker uten reelt beskyttelses­behov, har pådratt seg et visst hat blant egne borgere, og at de politiske frontene i Tyskland skjerpes i uforsonlig og aggressiv retning.

Det ulykksalige er at en dyp og bitter splittelse mellom samfunns­sjikt over innvandrings­spørsmålet ser ut til å bli den nye normen i flere europeiske land. Hvis ting fortsetter som nå, blir det neppe pent å se på.

 

AFP/Yahoo Deutsche Welle Die Zeit