Nytt

Leder av tyske PEGIDA, Lutz Bachmann, er tiltalt for å ha spredt hatefull tale mot migranter. Han risikerer bøter eller opp til fem års fengsel.

Tiltalen kommer etter at forbundskansler Angela Merkel flere ganger har sagt at Pegida er folk med kalde hjerter, fulle av hat. Da Merkel nylig mottok en et æresdoktorat i Bern ble hun spurt om hun forsto at folk var bekymret for at det kommer hundretusnere av muslimer til Tyskland. Merkel stlte seg helt uforstående til en slik frykt og anbefalte at besøk i kirken ville være en god medisin.

Hvordan oppfatter befolkningen disse signalene?

The 42-year-old Bachmann, who came under fire a year ago after referring to migrants as «filth» and «cattle» on his Facebook page, was charged with inciting Germans against migrants, according to German prosecutors.

Bachmann trakk seg som PEGIDA-leder etter at gammelt bilde fra Facebook ble offentliggjort der han hadde kjemmet sveisen til en Hitler-frisyre. Han kom tilbake som leder i februar i år.

Dresden prosecutors, who opened the investigation into Bachmann in January, said he posted the comments knowing they would rouse anger at migrants and lead to public disorder. The charge of inciting hatred leaves Bachmann susceptible to fines and up to five years in jail.

Hvis man sammenligner disse uttalelsene med hva islamister skriver på sosiale medier og websider, kan det få folk til å spørre om myndighetene driver politisk forfølgelse, om det gjelder ulike standarder.

dw.com