Nytt

En asylsøker fra Eritrea blir funnet død i Dresden, opphavsbyen til Pegida-bevegelsen. Vi skrev om saken 14. januar i år:

En mordetterforskning er i gang etter at en asylsøker fra Eritrea ble funnet død utenfor sitt hjem i Dresden. Khaled Idris Bahray, 20 år gammel, forlot leiligheten på mandag morgen, ifølge hans fem venner fra Eritrea som han delte leiligheten med. Khaled Idris Bahray hadde fortalt dem at han skulle en tur til butikken.

Khalid_idris_Bahray

 På Twitter og Facebook var det enkelte som var raske til å foreslå en mulig forbindelse mellom Bahrays død og Pegida ettersom Bahray var muslim. The Guardian spekulerer også:

«Murder investigation launched after man’s body found in German citéy where there have been anti-immigrant Pegida marches.»

De fulgte opp med et bilde fra Dresdens Pegida-demonstrasjoner i samme artikkel. Slik blir sammenhengen slått fast selv om etterforskningen såvidt er igang og obduksjonen ikke har funnet sted.
Sosiale medier og aviser skaper sannheter uavhengig av fakta. Det er nesten så man får følelsen av at de ønsker at høyreekstreme skal løpe rundt å lynsje asylsøkere bare slik at de kan få bevare sitt høyst nødvendige fiendebilde som gir dem selv legitimitet og opprettholder deres idéer om det gode samfunn.
Hjemme i Norge fant lederen for Antirasistisk Senter (ARS), Rune Berglund Steen, heller ingen grunn til å vente på resultatet av etterforskningen. Han hadde allerede løst mordet og funnet de skyldige:

rune-berglund-steen-pegida

Det var så lett, så lett: En asylsøker er drept og innvandringskritiske Pegida demonstrerer i gatene. Er man kritisk til masseinnvandring så er man også kanskje en potensiell drapsmann? I Dresden var det over 25.000 av dem. Potensielle drapsmenn, slik Berglund Steen ser det. Eller muligheten var jo tilstede.

Ja, det er klart at det var en mulighet for det. Men så var det det å gå ut med dette budskapet da, før en etterforskning har funnet sted. For hvem bryr seg vel om å vente på den? Og hvem husker Khaled nå? Han var tross alt bare en av mange asylsøkende unge menn fra Eritrea.

Det viktigste med Khaled så ut til å være å få koblet drapet hans til innvandringskritikk og Pegida. Både den sosialistiske britiske avisen The Guardian og Rune Berglund Steen var raskt ute. Og dermed er skaden allerede påført motstanderne – de som synes at Europa bør stramme inn på innvandringen.

Det er bare et lite men her: Det er høyst uvanlig at asylsøkere drepes av europeere.

Og det vet både Rune Berglund Steen og The Guardian uten at de er villige til å endre en tøddel på sin agenda som er å mistenkeliggjøre alle som ikke vil delta i multikulturens heiagjeng.

Så for å helle litt kaldt vann i blodet på de som på død og liv vil skyve alle realistene ut på sidelinjen og ut fra det gode sosialistiske fellesskap:

Idag meldte nyhetsbyrået Reuters at Khaleds morder var en av hans asylsøker-«venner» fra Eritrea som han delte leiligheten med.

AN ASYLUM seeker from Eritrea was arrested on Thursday and faces charges of killing a 20-year-old compatriot in Dresden, an eastern German city that has become a center of protests against Islam and refugees.

State prosecutor Jan Hille told Reuters that the man had admitted attacking the victim during a dispute over the room they were sharing in a refugee shelter.

“The 26-year-old man is suspected of killing his roommate with a knife,” Hille said.
«La oss ikke glemme Khaled – la oss stoppe Pegida», skrev Radikal Portal den 18. januar. Konklusjonen ble trukket, uansett utfall av etterforskningen. For den var egentlig ikke interessant for artikkelforfatteren. Det var hva Khaled representerte som var viktig: En sårbar mann i et voldelig samfunn.
Problemet var bare at det var en av de andre «sårbare» som sto for volden. Igjen.

 

HRS Reuters