Nytt

En mordetterforskning er i gang etter at en asylsøker fra Eritrea ble funnet død utenfor sitt hjem i Dresden. Khaled Idris Bahray, 20 år gammel, forlot leiligheten på mandag morgen, ifølge hans fem venner fra Eritrea som han delte leiligheten med. Khaled Idris Bahray hadde fortalt dem at han skulle en tur til butikken.

Han ble funnet morgenen etter av en beboer i området. Politiet uttalte på tirsdag at det ikke var noen mistenkelige omstendigheter rundt dødsfallet, men etter mye hektisk aktivitet på sosiale medier og forespørsler fra en lokal journalist såvel som henvendelser fra det 35.000 store eritreiske samfunnet i Tyskland, bestemte politiet seg for å etterforske dødsfallet.

“From the external marks on the corpse it is not possible to deduce what happened. Due to the fact there is reasonable suspicion to indicate an unnatural death, the murder commission is now investigating,” said a police spokesman, Dieter Kroll

Dresden

På Twitter og Facebook var det enkelte som var raske til å foreslå en mulig forbindelse mellom Bahrays død og Pegida ettersom Bahray var muslim. The Guardian spekulerer også:

Murder investigation launched after man’s body found in German citéy where there have been anti-immigrant Pegida marches.
De fulgte opp med et bilde fra Dresdens Pegida-demonstrasjoner i samme artikkel. Slik blir sammenhengen slått fast selv om etterforskningen såvidt er igang og obduksjonen ikke har funnet sted.   
 
Sosiale medier og aviser skaper sannheter uavhengig av fakta. Det er nesten så man får følelsen av at de ønsker at høyreekstreme skal løpe rundt å lynsje asylsøkere bare slik at de kan få bevare sitt høyst nødvendige fiendebilde som gir dem selv legitimitet og opprettholder deres idéer om det gode samfunn. 
 
Dette minner litt om brannen i moskéen i Eskiltuna hvor politiet etterforsket og gikk etterhvert bort fra teorien om brannstiftelse, mens avisene fortsatte å hevde at den var påsatt. 
 
Aftenposten har fremdeles ikke gitt seg selv om SVT rapporterer at det er enda en måned til resultatet av etterforskningen blir fremlagt.  
I romjulen ble en brannfakkel kastet inn i en moske i Eskilstuna, og kort tid etter ble moskeer i Skåne og ved Uppsala forsøkt påtent.
Dette skrev Aftenposten 11. januar iår.
 
Politiet meldte 5. januar at de jobber utfra teorien om at brannen var en ulykke og ikke noe attentat.