En 17 år gammel jente ble funnet død i en leilighet i Tromsø sent tirsdag kveld. To menn er siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. Foto Rune S. Bertinussen / NTB Scanpix

En 17 år gammel jente ble funnet død i en leilighet i Tromsø sent tirsdag kveld. To menn er siktet og framstilles for varetektsfengsling torsdag.

Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. 17-åringen ble funnet død i en leilighet i Tromsø sentrum.

Funn på åstedet gir politiet grunn til å etterforske om noen kan ha forvoldt jentas død.

Varetektsframstilling

To menn i 20-årene er siktet, mistenkt for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. De blir framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett torsdag ettermiddag.

– Jeg kan ikke kommentere hvordan de to mennene stiller seg til siktelsen, men de lar seg avhøre uproblematisk, sier etterforskningsleder Lene Fabek i Troms politidistrikt til NTB.

Fabek opplyser at politiet går etter flere teorier, blant annet at narkotika har noe med saken å gjøre.

Video og sosiale medier

Ifølge Nordlys ønsker politiet å sikre seg overvåkingsvideoer fra en dagligvarebutikk i nærheten av åstedet. Det skal være også være opplysninger fra åstedet på sosiale medier. Politiet opplyser at de ønsker å få tak i disse opplysningene.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og politiet etterforsker bredt. De siktede er kjent for politiet, opplyser etterforskningsleder Fabek i Troms politidistrikt.

Hun legger til at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke gir noen klare årsaksforhold.

Politiet ønsker kontakt med personer som kan ha informasjon om hendelsen. Personer som har vært på stedet der jenta ble funnet eller vært sammen med henne, bes om å ta kontakt med politiet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.