Det er nå noen år siden jeg flyttet ut av Oslo, men fortsatt er det noen oppdrag å utføre der inne. I dag bar det innover til hovedstaden i bil. Det gir en sjelden anledning til å høre på radio. I dag falt valget på NRK P2. Det var sørgelige saker. Politikere satt og snakket sammen om flyktningene. Kort fortalt er de enige om at flyktningene kommer om vi vil eller ei. Flyktningemottaket  blir kostbart og pengene må hentes fra et sted, men det er ingen enighet om hvor. FrP sier at situasjonen i Europa er ute av kontroll. Det er ingen som går i mot den påstanden. Som folkevalgte i en selvstendig nasjon prater ingen om kontroll over egne grenser. Alle er enige om at Schengens yttergrense må forsterkes.

I en nyhetssending oppfordrer Erna Solberg oss alle til å åpne hjemmene våre for ensomme flyktningebarn. Når jeg senere spiser lunsj  kan jeg lese på nettsidene til en av avisene at Solberg bekymrer seg for IS-soldater og terrorister kan følge flyktningestrømmen. Hvem garanterer for sikkerheten for familier som tar til  seg store barn i 14 — 16 års alderen? Hvilken ballast har disse barna?  Forøvrig burde familien Solberg gå foran som et eksempel hvis Erna mener at dette er en lur idé.

Det hele fremstår som galskap.

På vei hjem stoppet jeg i min barndoms dal Groruddalen. Muslimsk bekledning er absolutt mer fremtredende enn for fire år siden. Det er  i sannhet som å bevege seg inn i et annet land. Halvor Fosli har skrevet en kronikk i Aftenposten om forvandlingen av Groruddalen. Nordmenn forlater området. De som blir igjen føler et savn over det tapte norske miljøet. Det er de som integreres. Skoler og boligområder dominert av fremedkulturelle vil bli hverdagen flere steder i Norge. Nordmenn vil forlate også disse stedene.

Hvor skal vi til slutt ta veien?

Gran skole. Ingen norske barn begynner her lenger.

Gran skole. Ingen norske barn begynner her lenger.

Kleskodene er i følge politikere kun en annen måte å være norsk på.

Kleskodene er i følge politikere kun en annen måte å være norsk på.

Trygve Lie foran moskéen på Furuset.

Trygve Lie foran moskéen på Furuset.

Hva tenker hun om utviklingen?

Hva tenker hun om utviklingen?