Hvordan fortoner det seg å bli nedverdiget av utlendinger som man vil anstrenge seg litt ekstra for å bistå, for deretter å bli skjelt ut på det groveste av egne landsmenn for å ha fortalt om det? Denne lite hyggelige erfaringen gjorde nylig Aline Kern, en 33 år gammel utleiemegler i Bad Kreuznach, i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz.

aline-kern
Aline Kern, foto: Twitter

En mann ringte henne og spurte på dårlig tysk om hun visste av en leilighet som kunne passe for en flyktningefamilie på fem, angivelig fra Syria. Kern hadde akkurat sett en fireromsleilighet hun trodde var egnet, og avtalte straks å møte mannen for å ta den i øyesyn – idet hun antok at det hastet å skaffe familien tak over hodet.

På gaten ventet den boligsøkende mannen som hadde ringt, en slørtildekket kvinne, tre barn og to menn som Kern anslår var i tredveårene.

Stemningen var anspent helt fra begynnelsen, og noe håndtrykk kom aldri på tale.

Idet de møttes brøt det i stedet straks ut en hissig diskusjon mellom de tre mennene. «Så fortalte den ene av dem, som kunne litt tysk, at de ikke var interessert i noen omvisning, fordi jeg var kvinne og blond, og hadde sett mennene i øynene. Det passet seg ikke. Firmaet mitt skulle ha sendt en mann.»

Kern, som selv er innehaver av firmaet, avbrøt møtet med én gang, og fant senere andre leietagere.

Likevel ble hun bestyrtet, sågar sjokkert, av opplevelsen. Hun har formidlet tallrike boliger til flyktninger, og vil fortsette å gjøre det – ikke lenger ved direkte kontakt, men kun overfor myndighetene. «Jeg ble temmelig satt ut av det, jeg var helt knekt,» sier hun. «Man vil hjelpe, og så blir man sendt bort som uønsket i sitt eget land.»

Som om ikke dette var nok, fikk Kern enda en ubehagelig overraskelse da hun – fortsatt rystet – fortalte om det inntrufne på en Facebook-gruppe samme kveld. Snarere enn å møte sympati ble hun gjenstand for massiv utskjellelse.

To personer hadde til og med tatt kontakt og truet henne på livet – ikke muslimer, men tyskere, som kalte henne en «nazi-sjuske». «Andre, som åpenbart har googlet meg, slengte ut av seg at jeg ville misbruke flyktningene i valgkampen,» sier Kern, som sitter i CDU-ledelsen i Bad Kreuznacher.

Hva er et galehus om ikke dette er det?

Det er valg til delstatsparlamentet til neste år, men Kern har ingenting med valgkampen å gjøre. Det har derimot hennes partifelle Julia Klöckner, som er CDUs toppkandidat i Rheinland-Pfalz. Klöckner har selv hatt en beslektet erfaring, om enn den hverken var fullt så ubehagelig eller uventet. I forkant av et besøk ved et asylmottak, hadde en imam kontaktet henne og gitt beskjed om at han ikke kom til å ta henne i hånden. Reaksjonen ble muligens ikke helt som han hadde trodd:

Klöckner avlyste dermed hele møtet med den islamske geistlige, og hun krever nå en lov om integreringsplikt for flyktninger.

Tyskland må tvinge innvandrerne til å anerkjenne Tysklands grunnlov og sedvaner, herunder også likestilling mellom menn og kvinner, mener CDU-talskvinnen:

Hvis Tyskland ikke griper hardt og konsekvent inn mot slike utviklingstrekk, kan ikke landet forhindre en negativ utvikling som er helt forutsigbar.

Er det noen som er i stand til å forestille seg at Erna Solberg sier det samme? Eller Jonas Gahr Støre?

 

Die Welt

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂